Cápák között: Befektetési hullám söpört végig a stúdióban

Hírek Kiemelt

A negyedik adásban egy idén még nem látott befektetési hullám négyből öt olyan vállalkozót sodort a Cápák elé, akikre óriási kedvvel haraptak rá a nagyhalak.

 

Újabb azonnali ajánlat

Egy anya-fia vállalkozás nyitotta meg a Cápák között adását. Lilu és Tomán Szabina is korábbról ismerték a neves sminkmestert. Közel 30 éve a pályán lévő Dévényi Kathy és fia, Dévényi Máté most nem három kívánsággal érkeztek, csupán eggyel. Pitchüket azonban nem volt idejük végigmondani, Moldován András és Tomán Szabina azonnal lecsaptak rájuk! Egy saját gyártású kozmetikai termékcsaládot (LPSM Skincare) kívántak felfuttatni, ehhez 6 millió forintért 30%-ot kínáltak. Bár Lakatos István megpróbált egy „bőrt lehúzni” a vállalkozásról és 1%-al alámenni az ajánlatnak, végül Moldován András sikerrel vitte vásárra saját bőrét és megnyerte Dévényi Tibi bácsi volt feleségének és fiának cégét.

 

Elsötétült a kép

Mercs Milán egy árnyékolástechnikai, digitális fóliával állt a Cápák elé. A nagyhalak körbeúszták a vállalkozót, rengeteg kérdést tettek fel, amelyekre nem kaptak kristálytiszta válaszokat, ezért sorra kiszálltak és nem adtak ajánlatot a cég 50%-os tulajdonosának.

 

Kreatív fejlesztés, mesébe illő befektetés

Magyar Attila, akit a hétköznapokon a Drága örökösök: A visszatérés színészeként láthatnak a nézők, most új oldalát mutatta meg, ráadásul ezúttal vasárnap bukkant fel az RTL képernyőjén. Párjával, Helyes Ginával és kolléganőjével, Korponay Zsófival együtt a pandémia alatt egy kreatív, fejlesztő mesekönyvet és olyan játékokat készítettek, melyeket saját webshopjukban árulnak, ez az OkosMese. Növekedni szeretnének és egy üzletember mentorálására volt szükségük, hogy ne a csak a játékok, hanem a vállalkozás is fejlődhessen. Balogh Petya szerint kiváló az ötlet, de nem tudta üzletileg értelmezni. „Azért, hogy a gyerekek ne csak mobiltelefonnal játsszanak” – Lakatos István beszállt a cégbe 7 millió forintért cserébe az üzlet egyharmadát kérve.

 

„A diákság képviseletében” – kemény csata zajlott a fiatalokért

Gyarmati Fanni és László Miklós külföldi tanulmányaik során arra lettek figyelmesek, hogy a hazai diákok nem részesülnek annyi kedvezményben, mint külhoni társaik. Ezért hozták létra a Diverzumot, ahol nagy cégek kedvezményeket nyújtanak diákoknak. 2-2%-ért 4-4 millió forintot Balogh Levente, Moldován András és Lakatos István, majd Balogh Petya és Tomán Szabina is felajánlott. Azaz 10%-ért 20 millió forint az összes Cápától. Balogh Petya azonban még egy, újabb ajánlattal élt: egyedül is megadja a 20 millió forintot, 8%-ért, amire Lakatos István is ráúszott, ő ugyanezt az összeget 7,5%-os üzleti részesedéssel kínálta fel. A fiatalok végül ellenajánlattal érkeztek, amit a Cápák nem fogadtak el, de Balogh Petya végső ajánlatára, 20 millió forintért 7%-os üzletrész és mentorálás, azonban igent mondtak, így a Cápák között történetének egyik legösszetettebb tárgyalásával zárult a pitch.

 

Visszatérő győztes – ezzel esznek a hollywoodi sztárok is

A Munch egyik alapítója után a Vilhemp is visszatért a Cápák elé! A harmadik évad egyik vállalkozója, Szűts Gergely, jó hírekkel és gazdasági teljesítménnyel a háta mögött újra kiállt a befektetők elé, hogy 12 millió forintból a Vilhemp a műanyag poharakat is eltüntesse a világból. Bár a számok nem teljesen győzték meg a Cápákat, mégis párosával tettek ajánlatot a környezettudatos biznisznek. Balogh Levente és Lakatos István 6-6 millióért 10-10%-kal, Balogh Petya és Tomán Szabina 6-6 millióért 7,5-7,5%-kal szálltak volna be a cégbe, mert meggyőzte őket, hogy a vállalkozás a kezdeti kudarc ellenére is sikeres tudott lenni. Ellenajánlatot követően a Cápák végül 6,5-6,5%-kal szálltak be.

 

A Cápák között egyik legaktívabb adásában ötből négy vállalkozó üzleti ajánlattal a zsebében térhetett vissza otthonába vagy éppen székhelyére.

A negyedik adást követően, a Cápák között partnerei az alábbi különdíjakat ajánlották fel:

a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelöltje, a Telekom Digitálisan Tettrekész díjasa, valamint a Kia fenntartható mobilitás különdíj jelöltje a Diverzum. A Samsung különdíj jelöltje pedig az OkosMese.

 

Tomán Szabina évtizedek óta ismeri a vállalkozót, aki a Cápák elé állt

Dévényi Katalin 27 éve van jelen a szépségiparban, és most úgy döntött, hogy szerencsét próbál az üzleti showműsorban, ahova fia, Dévényi Máté is elkísérte őt. Az LPSM liposzómás szérumok és krémek készítésével foglalkozik, és 2020-ban került Katalinék tulajdonába, miután felvásárolta a több mint 30 éve működő kozmetikai manufaktúrát.

 

Moldován András kérdezés nélkül eldöntötte, hogy beszáll a kozmetikai cégbe

Dévényi Katalin és Dévényi Máté pitche annyira meggyőzőre sikerült, hogy két Cápa, Tomán Szabina és Moldován András is azonnal lecsapott az üzletre, Lakatos István pedig úgy döntött, a felajánlott 30 százalék tulajdonrész helyett megelégszik 29 százalékkal is. A videóból kiderül, hogy végül melyik Cápával fogtak kezet a vállalkozók.

 

„Én vagyok a legjobb főnök” – kis Cápának tartja magát az alternatív problémamegoldó vállalkozó, Mercs Milán a DigiFolt, egy okosfóliák értékesítésével foglalkozó céget pitchelt a Cápáknak. Az alternatív problémamegoldó srác 500 millió forintot kért a befektetőktől nagyratörő tervei megvalósításához, amiért cserébe 15 százalék tulajdonrészt ajánlott fel.

 

„Ez Szabina legszebb nyomozása volt” – a Cápának elég volt három kérdést feltennie, hogy mind az öt befektető kiszálljon

Miután Mercs Milán elmondta, hogy bizonyos háttérinformációk birtokában van, ami miatt piaci versenytáraival szemben előnnyel indul, Balogh Petya és Moldován András is kételkedni kezdett. Tomán Szabina ezután kérdezett rá, hogy van-e üzlettársa a DigiFol tulajdonosának, és ő tud-e a Cápák közöttben való szereplésről. A vállalkozó válasza sokkolta a Cápákat, és szinte azonnal kiszálltak.

 

„Keressünk kakit!” – Magyar Attiláék pitche után meglepő mondat hagyta el Balogh Petya száját

Helyes Georgina, Magyar Attila és Korponay Zsófi is a színházi világból jöttek a Cápák elé, hogy bemutassák Okos Mese névre keresztelt vállalkozásukat, ami a karanténidőszak alatt született. Az általuk megálmodott játékos fejlesztő sorozat többek között a finommotorikára, a beszédkészségre és az érzelmi intelligenciára is jótékony hatással van. Céljuk egy roadshow megvalósítása, amire 7 millió forintot kértek a Cápáktól 20 százalék részesedésért cserébe.

 

Lakatos Istvánt lelkiismeret-furdalás gyötörte, ezért befektetési ajánlatot tett

A Cápa vállalata adja el a legtöbb mobiltelefont Magyarországon, ezért küldetésének érzi, hogy tegyen azért, hogy a gyerekek ne csak a telefonjukat nyomkodják. Lakatos István 7 millió forintot ajánlott az Okos Mese megálmodóinak, amiért cserébe 33 százalék tulajdonrészt kért.

 

A diákok anyagi függetlenné válását tűzték ki célul a DIVERZUM fiataljai

Gyarmati Fanni és László Miklós a magyar diákságot képviselték a Cápák közöttben, ahova 20 millió forintért érkeztek 4 százalék tulajdonrészért cserébe. A két fiatal vállalkozó egy olyan diákoknak szóló univerzumot álmodott meg, amivel a tanulók pénzt spórolhatnak.

 

„Ez okoskodás” – nem nyerte el a Cápák tetszését a vállalkozók szokatlan ajánlata, Balogh Petya mégis beszállt

Mind az öt befektető beszállt volna a DIVERZUM-ba 2-2 százalékkal, összesen 20 millió forinttal, Balogh Petya és Lakatos István pedig külön-külön is ajánlatot tettek. A fiatal vállalkozók ezért elvonultak, hogy döntsenek, azonban miután visszatértek, egy meglepő ajánlattal rukkoltak elő.

 

Visszatért a harmadik évad egyik vállalkozója, azóta a legnagyobb hollywoodi sztárok is az ő termékeit használják

Szűts Gergely 2021-ben tűnt fel a Cápák között című műsorban, azonban akkor nem sikerült meggyőznie a befektetőket, hogy képes egy sikeres vállalkozást felépíteni. A Vilhemp viszont az elmúlt másfél évben rohamos léptekben fejlődött, ezért úgy döntött a vállalkozó, hogy ismét szerencsét próbál.

 

Versenybe szálltak a Cápák a visszatérő vállalkozó cégéért

Lakatos István szerint Szűts Gergely nem elég felkészült ahhoz, hogy úgy vezesse a komposztálható evőeszközöket gyártó céget, ahogy azt ő elvárná, ennek ellenére ajánlatot tett a vállalkozónak. Balogh Petya ezután fogalmazta meg fél ajánlatát, egyetlen kikötéssel. A videóból kiderül, hogy mi volt az, és végül kivel fogott kezet a vállalkozó.

 

 

SOCIAL MEDIA