Használt ruhák és önismereti vállalkozás: ezzel taroltak a kishalak a Cápák közöttben

Tejszínhub

A Cápák ezúttal is egyik ámulatból a másikba estek: matracgyártó vállalkozás, hazai kávémárka és super food ételeket előállító páros is pitchelt a befektetés reményében.

 

Tudatos ruhavásárlás, fenntartható divat

A ruhák viselési élettartamát szeretné meghosszabbítani, ezzel pedig egyúttal a klímaváltozás útjába állni Fritzson-Bajor Tünde, a Swappis megalapítója. A vállalkozó egy egyedülálló ruhaforgó rendszert álmodott meg: üzletébe bárki beviheti megunt, de jó állapotú ruháját, amelyért pontokat kap. Így féláron vásárolhat az üzletben található, szintén használt ruhákból. A körforgásos ruhacsere-modell mindegyik Cápa tetszését elnyerte, de leginkább Dr. Varga Eszterét, aki a vállalkozó ajánlatára – 5 millió forint befektetés 10% tulajdonrészért – ellenajánlattal élt: 5 millió forint befektetést kínált 25% tulajdonrészért cserébe. A vállalkozó némi hezitálás után elfogadta az üzleti ajánlatot, így a Swappis Dr. Varga Eszterrel léphet szintet.

 

 

Strapabíró matracok családi vállalkozásban

Közel két évtizede 14 üzlettel a háta mögött érkezett befeketésért a Matrackuckó családi vállalkozás tulajdonosa, Hahn Gábor és fia, Hahn Kristóf. A vállalkozók új termékekkel szeretnék bővíteni palettájukat és állandó raktárkészletet is szeretnének fenntartani. Céljaik eléréséhez royalty lehetőséget kínáltak a Cápáknak: 25 millió forintot kértek, amelyért cserébe minden eladott ágyból 12% jutalékot kínáltak. A royalty-t 5 évre ajánlották fel, majd ezt követően visszatérítették volna a befektetőnek. Az ajánlat előtt szinte mindegyik Cápa értetlenül állt, végül egyik nagyhal sem fektetett be a matrac-bizniszbe.

 

 

Komposztálható kávékapszula hazai köntösben

Ásvány Rita 2022-ben döntött úgy, hogy belekóstol a kávé üzletágba. Korábbi, vízimalomra épülő vendéglátását egészítette ki az Almalomb Coffee branddel, amelyben különféle kávékat és komposztálható kapszulát állítanak elő. Vállalkozását szeretné tovább terjeszteni, amelyhez 180 millió forint befektetést kért a Cápáktól, 10% tulajdonrészt kínálva. Bár a kávé elnyerte a Cápák tetszését, az ajánlatra egyikőjük sem harapott rá. Így az Almalomb Coffee befektetés nélkül maradt.

 

Szuper egészséges ételek és italok

Nutriqa névre keresztelt vállalkozásával lépett a Cápák elé Pauschka Elvira és férje, Pauschka Krisztián, akik a vegán életmód képviselői. Vállalkozásukat is ebben a szemléletben vezetik, egészséges élelmiszereket és italokat állítanak elő, amelyek közül néhányat a Cápák is megkóstolhattak. Üzletüket szeretnék erősebb marketing-tevékenységgel megtámogatni, valamint új termékeket fejleszteni. Ehhez 10 millió forint befektetést kértek a Cápáktól, 10% üzletrészt kínálva. A Cápák azonban kifogásolták a cégértéket és a termékek egyedisége sem győzte meg őket, ezért végül egyikőjük sem fektetett be a vállalkozásba.

 

 

Önismeret az év minden napjára

Saját termékével, az Én tervezővel lépett a Cápák elé Fuller Bianka pszichológus, aki az önismeret fontosságára igyekszik felhívni minél több ember figyelmét. Öröknaptárát, akadémiáját is emiatt hozta létre, hogy segítsen – elsősorban a fiatal felnőtteknek – önmaguk megismerésében, fejlesztésében. A vállalkozó szeretné tovább növelni vásárlói számát, ezért üzlete fejlesztéséhez 20 millió forintot kért, 10% tulajdonrészért cserébe. A vállalkozás Sárospataki Albert figyelmét keltette fel leginkább, aki 20 millió forint befektetésért 20% tulajdonrészét kért. Fuller Bianka ez utóbbit 15%-ban maximalizálta, így a Cápa ellenajánlattal élt. 10 millió forint tőkét, továbbá 10 millió forint bármikor lehívható kölcsönt kínált, 15% üzletrészt kérve, amely ajánlatra Fuller Bianka igent mondott. Az Én tervező így Sárospataki Albert befektetésével nyithat új fejezetet.

 

 

A Raiffeisen Ügyfelekért vagyok-különdíját a Swappis kapta.

A vállalkozók és vállalkozások toborzás támogatója az Abovo.jobs A mediterrán nyaralások szakértője, az Ibusz A Vállalkozásépítés támogatója, a Raiffeisen Bank Az Opten a műsor fenntartható és céginformáció adatalapú szakértője A vállalkozások kockázatelemző szakértője a Kockázatok.hu

Adásfotók: RTL/Sallak Dóra

A Cápák között jövő vasárnap 19:25-kor újabb epizóddal jelentkezik az RTL-en.

 

Előzetes: Balogh Levente megmutatja, ki a legerősebb Cápa (05.11.)

A Cápák között következő részében Balogh Levente súlyzókat ragad, Moldován András pedig régi ismerősként köszönti az egyik visszatérő vállalkozót, aki már a 7. évadban is megpróbált kifogni magának egy nagy halat. Május 12-én folytatódik a Cápák között az RTL-en!

 

SOCIAL MEDIA