Nemzetközi üzletfejlesztési alelnököt nevez ki az AutoWallis

Karrier Kiemelt

Tovább fokozza régiós terjeszkedését az AutoWallis Csoport, miután nemzetközi üzletfejlesztésért felelős alelnökévé nevezte ki Andrew Prestet, aki eddig a Nagykereskedelmi Üzletág vezetője volt. Korábbi pozícióját a vállalaton belülről érkező Bihari Pál foglalja el.

 

Az AutoWallis Nagykereskedelmi üzletága a régió 16 országában lát el importőri vagy azt támogató feladatokat többek között olyan népszerű autógyártókat képviselve, mint az Opel, a SsangYong, a Jaguar vagy a Land Rover, Renault, Dacia és Alpine. A csoport tavaly az elsők között lépett partnerségre a BYD és az MG kínai márkákkal. Az AutoWallis stratégiai célja a jövőben is a regionális terjeszkedés, ezért a társaság létrehozta a csoport nemzetközi üzletfejlesztésért felelős alelnöki pozícióját, melynek ellátására május 1-től Andrew John Prestet, a nagykereskedelmi üzletág eddigi vezetőjét nevezték ki (a nyitóképen).

Andrew Prest komoly szerepet játszott a vállalat fejlődésében és növekedésében, irányítása alatt a nagykereskedelmi terület árbevétele több mint hétszeresére emelkedett 2019-2023 között, tavaly közel 35 ezer gépjárművet értékesítve. Az elmúlt években is több jelentős üzletfejlesztés is a szakemberhez kötődik, melyek közül kiemelkedik az Opellel újabb öt évre meghosszabbított, a régió négy országát érintő nagykereskedelmi szerződés, a további négy régiós országra kiterjesztett SsangYong importőri jog, valamint a BYD magyarországi importtevékenységét támogató stratégiai partnerség kialakítása. Szintén fontos előrelépés volt az MG-vel kötött megállapodás, melynek alapján az AutoWallis a márka alkatrészkereskedelmi szolgáltatója a régió 13 országában, valamint a világ egyik legnagyobb autógyártójának számító Geely Auto Grouppal kötött megállapodás, melynek köszönhetően az új energiaforrású, Farizon márkájú haszonjárművek kizárólagos forgalmazását az AutoWallis szerezte meg.

Bihari Pál

Az AutoWallis Nagykereskedelmi Üzletágának vezetését Bihari Pál, az AutoWallis Distribution ügyvezető igazgatója veszi át. A szakember 2005-ben csatlakozott a Wallis Csoporthoz tartozó Polar Mobil Kft-hez, ahol különböző pozíciókban dolgozott 2014-ig. Ezt követően más vállalatoknál különböző vezetői feladatokat látott el elsősorban menedzsment és értékesítési területeken. 2020-tól az AutoWallis Distribution kereskedelmi vezetője, majd a társaság Nagykereskedelmi Üzletágának üzletágvezető helyettese volt. Tanulmányait a Budapesti Külkereskedelmi Főiskolán és a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán végezte.

 

SOCIAL MEDIA