La Liga: madridi öröm, madridi bánat

Tejszínhub

Szinte az utolsó percig kellett várni, hogy eldőljenek a spanyol első osztály legfontosabb kérdései. Bajnok lett az Atlético, de a Real Madrid is hősiesen küzdött.

 

Mindkét fővárosi csapat szívroham-közeli állapodta hozta a szurkolóit a záró forduló első félidejében. A táblázatot vezető Atléticónak a a Valladodid otthonában kellett nyernie a bajnoki címhez, a Realnak pedig otthon kellett legyőznie a Villarreal csapatát. Ehhez képest mindketten vesztésre álltak az első félidőben, sőt, a második félidő nagy részében is. A kieső Valladolid szép kontrából szerzett vezetést a 18. percben, és az előnyét közel 40 percen keresztül meg is tartotta a görcsösen játszó fővárosiak ellen. De a nagyobb tudás végül diadalmaskodott, Correa remek egyéni akcióból egyenlített az 57. percben. De az Atléticónak a döntetlen is kevés lett volna egy esetleges Real-győzelem esetén, így óriási szükségük volt még egy gólra, amit Luis Suarez a 67. percben szerzett meg.

Akkor még úgy tűnt, végül öt pont előnnyel nyerik a bajnokságot, hiszen a Villarreal a 20. percben előnyt szerzett Madridban, és azt szinte a meccs végéig meg is tartotta. benzema csak a 87. percben tudott egalizálni. És ahogy a blancók legutóbbi meccsein nem egyszer megtörtént, Zidane tanítványai szó szerint az utolsó percben kicsikarták a győzelmet, az elnyűhetetlen Luka Modric a 92. percben bevágta a győztes gólt. Ekkor vált bizonyossá, hogy Suarez gólja nélkül valóban elbukták volna az aranyérmet a matracosok. De az uruguay-i csatár, aki szinte minden meccsen kihagyott egy fél szezonra való helyzetet, azért így is 21 góllal járult hozzá az Atlético bajnoki címéhez. Ezzel neki ismét megadatott, hogy magasra emelje a bajnoki serleget, ami volt barcelonai csapattársainak egyelőre csak álom maradt.

A gránátvörös-kékek bronzérmesek lettek, ami a Camp Nouban finoman szólva sem számít nagy eredménynek. Utolsó meccsükön Messi nélkül győztek a biztos kieső Eibar ellen.

BL-t érő 4. helyen végzett a Sevilla, az Európa Ligába pedig a Real Sociedad és a Betis kvalifikálta magát. Kiesett az Huesca, a Valladolid és az Eibar.

A táblázat kapcsán tehát nincs több kérdés. Van viszont sok más, ami a spanyol labdarúgás szerelmeseit izgalomban tarthat még egy darabig. Állítólag Messi már eldöntötte, hogy marad Barcelonában, de Koeman marad-e az edzője? És mi lesz Zidane sorsa Madridban? Folytatódik-e Simeone sikerszériája az Atléticónál? Csak hogy néhányat említsünk.

Őszre minden kiderül, és indul a La Liga újabb, nem kevésbé izgalmas szezonja, remélhetőleg már zsúfolt lelátók előtt.

 

SOCIAL MEDIA