ManCity vagy Arsenal – ma eljön az igazság pillanata!

Tejszínhub

Vasárnap délután véget ér a Manchester City és az Arsenal hónapok óta tartó elképesztő versenyfutása.

 

A Manchester City hétközi mérkőzésen pótolta az egymeccses lemaradását, és 2:0 arányban tudott győzni a Tottenham vendégeként. Ezzel mindkét csapat 37 mérkőzést játszott, amelyek során a City 88, az Arsenal 86 pontot szerzett. A mindent eldöntő 38. fordulóban mindkét rivális otthon játszik. A Manchester City a 9. helyen álló West Ham, az Arsenal pedig a 15. Everton gárdáját fogadja.

Papírforma szerint mindkét csapatnak simán nyernie kell az hazai mérkőzését. Egyik vendégcsapat számára sincs már semmiféle tétje az összecsapásnak, a West Ham egészen biztosan maradt kilencedik, az Evertont pedig esetleg megelőzhetné még a Brentford, de annak sincs gyakorlati jelentősége, hogy a kisebbik liverpooli klub a 15. vagy a 16. helyen végez.

Ha papírforma eredmények születnek, akkor a két pont előnnyel vezető Manchester City bajnok, függetlenül az Arsenal eredményétől. Ha nem, akkor viszont figyelni kell a londoni eredményt is. City-döntetlen és Arsenal győzelem esetén mindkét csapat 89 pontos, de az Arsenalnak jobb a gól különbsége. Ha a City veszít és az Arsenal győz, akkor a londoniak pontelőnnyel bajnokok. Ha viszont az Arsenal pontot vagy pontokat veszít otthon, akkor teljesen mindegy, mi történik Manchesterben.

Két másik meccsen is van komoly tét. A Tottenham hazai vereségével lecsúszott a Bajnokok Ligája részvételről, az már az Aston Villáé, a londoni csapat jelenleg az Európa Ligát érő ötödik helyen áll, de ha esetleg kikapnak a Sheffield vendégeként, a Chelsea pedig győz Bournemout ellen, akkor helyet cserélnek, és a londoni kékek mennek az Európa Ligába, a Tottenham csak Európa Konferencia ligás.

Az alsóházban sincs már különösebb tét. A Sheffield és a Burnley kiesett, a Luton pedig akkor érhetné utol pontszámban és gólkülönbségbena Nottingham gárdáját, ha 6:0-ra verné a Fulham csapatát, a Nottingham pedig ugyanilyen arányban kapna ki a Burnley vendégeként. Ez már a fantázia birodalma.

A záró fordulóban minden meccs 17 órakor kezdődik.

 

SOCIAL MEDIA