Kucsera Gábor: „Vonzott az éjszaka és belekeveredtem a rossz társaságba”

Tejszínhub

Kucsera Gábor a Beköltözve Hajdú Péterhez című műsor pénteki részében beszélt 2015-ös drogügyéről, mikor a világbajnoki válogatóversenyen aratott győzelme után adott doppingmintája kokainfogyasztást mutatott ki. Vétségét elismerte, és kikerült a világbajnokságra utazó csapatból. Első fokon négy, másodfokon két évre tiltották el, nem mehetett versenyzők, edzők és sportegyesület közelébe sem – írja a 24.hu.

 

Mint elmondta, nagy törést jelentett számára, mikor a 2008-as pekingi olimpián Kammerer Zoltánnal két negyedik helyet szereztek, úgy, hogy előtte mindent megnyertek. Utána abba is akarta hagyni a sportolást, de külső nyomásra mégis folytatta.

„Ott indult a lejtő, ott volt az, hogy vonzott az éjszaka és belekeveredtem a rossz társaságba. Úgy mondom, hogy »rossz társaság«, de imádtam őket. Buli, drog… Onnantól kezdve már nem tudtam úgy belejönni a dolgokba, mert nagyon sokat csalódtam. Mai fejemmel látom, hogy mindig másban kerestem a hibát” – mondta. Utólag belátta, hogy el kell ismernie a saját hibáit. Legfőbb hibájának azt tartja, hogy nem volt alázatos.

„Össze-vissza kallódtam. Aztán mielőtt jött az eltiltás, összekaptam magam. Gondoltam, ez most már utolsó verseny, úgysem fogok kijutni, akkor legalább úgy búcsúzzak el a kajak-kenutól, ahogy kell. Abszolút nem volt benne a levegőben, hogy nyerni fogok” – idézte fel a futamot, amin végül első lett. Ezt követően vitték el drogtesztre.

„De hát azzal csak tisztában voltál, hogy előtte drogoztál vagy nem?” – tette fel a kérdést Hajdú, mire Kucsera Gábor igennel felelt, de mint mondta, a kokain kimutathatósága két-három nap, ebben az időintervallumban nem fogyasztott, csak azt megelőzően.

„Nem tudom, mi történt. Ez is olyan dolog, hogy mindenkire mutogattam akkor, csak saját magamra nem. Több mint két grammnak megfelelő kokaint mutattak ki, de én sosem szívtam annyit. Az rengeteg! Annyitól megáll a szíved a negyven fokban.”

A kajakozó azt mondta, akkor mindezt nagyon rosszul élte meg, és bár sok időbe telt, de azóta ezt rendben tette magában, nem bán semmit. „Csináltam egy hibát, vállaltam érte a felelősséget” – tette hozzá.

 

Fotó: Facebook/Kucsera Gábor

 

SOCIAL MEDIA