A Manchester City sorozatban negyedszer bajnok

Tejszínhub

Véget ért a Premier League őrült versenyfutása, a Manchester City az utolsó fordulóban megőrizte kétpontos előnyét az Arsenal előtt, és sorozatban negyedszer lett angol bajnok.

 

A Manchester City azonnal hatalmas nyomást helyezett a West Ham csapatára. A szezon legjobb futballistájának megválasztott Phil Foden már a 2. percben betalált, majd a 18. percben kettőre növelte a csapat előnyét. A félidő vége előtt az ördöngősen cselező Kudus szépségdíjas ollózással szépített. A mérkőzés 59. pe4cében Rodri állította be a 3:1 arányú végeredményt. A Manchester City úgyszólván egykapuzott, voltak időszakok, amikor 85%-ban birtokolták a labdát. A West Ham derekasan küzdött, de ennyi telt tőlük. Guardiola legényei sorozatban negyedszer is behúzták az angol bajnoki címet.

A rivális Arsenal a vártnál sokkal nehezebben győzte le az Everton csapatát. A 40. percben a vendégek szereztek vezetést, amit a hazaiak három perc múlva kiegyenlítettek. Utána a teljes második félidő alatt döntetlen maradt az állás, és a az ágyúsok szurkolói valószínűleg már feladták a reményt, amikor a 89. percben Havertz berúgta a csapat győztes gólját. De ez is kevés volt, az ágyúsok maradtak a második helyen.

A harmadik helyezett Liverpool győzelemmel búcsúzott a közönségétől és Klopp edzőtől. Az Aston Villa igen nagy verést kapott a Crystal Palace otthonában, de ezzel együtt is megőrizte negyedik helyét, és ősszel a Bajnokok Ligájában futballozhat. Az ötödik Tottenham Európa Ligát, a hatodik helyezett Chelsea Európa Konferencia Ligát érő helyen végzett.

Kiesett a Luton, a Burnley és a Sheffield United.

Az angol futball szerelmeseire a jövő hét végén még vár egy élmény, amikor a Manchester City és a Manchester United csap össze az FA kupa döntőjében. A United története legrosszabb eredményét érte el a Premier League 8. helyezettjeként. Európai kupaszereplésre csak akkor lesz módja, ha megnyeri a kupadöntőt. De Guardioláék nagyon szeretnének duplázni.

 

Arsenal–Everton 2:1

Brentford–Newcastle 2:4

Brighton–Manchester United 0:2

Burnley–Nottingham Forest 1:2

Chelsea–AFC Bournemouth 2:1

Crystal Palace–Aston Villa 5:0

Liverpool–Wolverhampton 2:0

Luton Town–Fulham 2:4

Manchester City–West Ham 3:0

Sheffield United–Tottenham 0:3

 

SOCIAL MEDIA