Premier League: gálázott a ManCity, győzelmi kényszerben az Arsenal

Tejszínhub

A Premier League 37. fordulójában nyolc mérkőzést játszottak szombaton.

 

Gálázott a Manchester City a Fulham vendégeként. Guardiola csapata igen nagy fölényben játszott az egyébként jó erőkből álló Fulham otthonában. A gólgyártást a mezőny leggólerősebb hátvédje, Gvardiol kezdte el a 13. percben. A letámadást játszó Fulham lelkesen védekezett, sőt néhány ellentámadásra is futotta az erejéből. Az első félidőben már nem esett több gól.

A második félidőben rákapcsolt a City. Az 59. percben Foden csapott le egy labdára a tizenhatosnál, és kettőre növelte az előnyt. A 71. percben ismét Gvardiol talált be, a horávt hátvéd most először duplázott a Premier League-ben. Végül Alvarez a hosszabbítás utolsó percében megadta a kegyelemdöfést a az egy félidőn keresztül igen jól küzdő, majd elfáradó Fulham ellenében.

A Tottenham Hotspur otthon tartotta a 3 pontot a Burnley ellenében, a Chelsea pedig Nottinghamben győzött.

Vasárnap akár el is dőlhet az aranyérem sorsa, ugyanis az Arsenal a Manchester United otthonába látogat. Az ágyúsoknak győzniük kell, mert most 2 pont a hátrányuk, ráadásul már csak egy meccsük van hátra ezen kívül, míg a Citynek kettő.

A Liverpool a negyedik helyezett Aston Villához látogat, de annak a mérkőzésnek már nincs tétje, a ‘Pool két fordulóval a vége előtt már 7 ponttal van lemaradva a Citytől.

 

Szombati eredmények

Fulham–Manchester City 0:4

AFC Bournemouth–Brentford 1:2

Everton–Sheffield United 1.0

Newcastle United–Brighton & Hove Albion 1:1

Tottenham Hotspur–Burnley 2:1

West Ham United–Luton 3:1

Wolverhampton–Crystal Palace 1:3

Nottingham–Chelsea 2:3

 

Vasárnap mérkőzések

Manchester United – Arsenal

Aston Villa – Liverpool

 

 

SOCIAL MEDIA