Premier League: esélyesek fekete napja

Tejszínhub

Az angol első osztály versenyfutása rengeteg izgalmat tartogat. A három élcsapat hónapok óta előzgeti egymást váltakozó sikerrel. Most éppen a Manchester Citynek áll a zászló.

 

Guardioláék remek héten vannak túl. A City a Bajnokok Ligájában nagy meccsen ért el 3-3 arányú döntetlent Madridban, majd szombaton igen alaposan elpáholta a Luton gárdáját. Így 73 pontjukkal az élre álltak, feladva a leckét a két üldözőnek, akik vasárnap győzelmi kényszerben léptek pályára.

Úgy tűnik, a nagy nyomást egyikük sem bírta. A Liverpool hazai pályán igen hamar gólt kapott az egyébként nem túl acélos Crystal Palace-tól, és görcsös igyekezettel próbált egyenlíteni, ami nem szokott jót eredményezni. Most is így történt. A hazaiak elképesztő mennyiségű helyzetet kihagytak. Szoboszlai a második félidőben lépett pályára, de sokat ő sem tudott hozzátenni a Liverpool játékához. A hazaiak minden kihagyható helyzetet kihagytak, sőt, a kihagyhatatlanokat is, mintha igen erős védőoltást kaptak volna góllövés ellen. A Crystal Palace hazavitte a három pontot, és most már biztonságos távolságra van a kiesőzónától.

Az Arsenalra nehezebb feladat várt, az idén igen jó szezont futó, a BL-indulást érő 4. helyen álló Aston Villát fogadták. A forgatókönyv hasonló volt, mint korábban a Liverpool meccsén, a hazaiak sok helyzetet tudtak kialakítani, de képtelenek voltak betalálni a vendégek kapujába. A Villa pedig többször is jelezte, hogy ők is győzni jöttek. Már az első félidőben két zúgó kapufát lőttek, a második félidő hajrájában pedig jött a hidegzuhany a hazai csapatnak: a Villa a 84., majd a 87. percben is betalált, az ágyúsok pedig hiába futottak az eredmény után nem hogy egyenlíteni, de még szépíteni sem tudtak.

Így mind a Liverpool, mind az Arsenal maradt 71 pontos, a City pedig két pont előnnyel várja a folytatást.

Szombati mérkőzések

Newcastle–Tottenham 4–0

Brentford–Sheffield United 2–0

Burnley–Brighton 1–1

Manchester City–Luton Town 5–1

Nottingham Forest–Wolverhampton 2–2

AFC Bournemouth–Manchester United 2–2

Vasárnapi eredmények

Liverpool–Crystal Palace 0–1

West Ham–Fulham 0–2

Arsenal–Aston Villa 0–2

A forduló hétfő este a Chelsea–Everton összecsapással zárul.

 

SOCIAL MEDIA