La Liga: kétgólos hátrányból 8 perc alatt fordított a Barça

Tejszínhub

A spanyol első osztály szombati játéknapján hatalmas meglepetésre volt kilátás: a 80. percben még 2 góllal vezetett a Celta Vigo a Barcelona otthonában..

 

A hazaiak nagyon enerváltan mozogtak az első félidőben, míg a vendégcsapat egymás után vezette a veszélyes kontrákat, sőt, a 19. percben Larsen belőtte a kiscsapat vezető gólját is. A játék képe sokáig nem változott, a gránátvörös-kékek próbálkoztak, erőlködtek, de semmi veszélyt nem jelentettek a vendégek kapujára. Ráadásul vezérüket is elveszítették, Frenkie de Jongot a 36. percben bokasérülés miatt le kellett cserélni.

A szünet után sem javult sokat a katalánok játéka, ter Stegen kapusnak viszont volt dolga bőven. A vendégek több igen szép kontrát vezettek, és a 76. percben Douvikas belőtte a másodikat. Úgy tűnt, az erőtlen Barça innen nem fog felállni.

És megtörtént a csoda. A 81. percben Lewandowski Joao Felix mesteri ívelését emelte át a kapus fölött: szépítés. Négy  perccel később ismét a lengyel gólvágó talált be, ezúttal a másik portugál, Cancelo beadásából: egyenlítés. A 89. percben pedig Cancelo feledtette, hogy a meccs nagy részében bűn rosszul játszott, Gavi zseniális ívelését pöccintette a Celta kapujába: győzelem.

A Celta játékosai 8 perc alatt kerültek a mennyből a pokolba, de nem kell szégyenkezniük, mert a mérkőzés nagy részében remekül futballoztak, és minimum egy pontot megérdemeltek volna. Csak hát a Barcelonában olyan zsenik kergetik a labdát, akik olyankor is képesek mesebeli dolgokra, mikor a csapatjáték épp csak döcög.

Szép este volt ez a katalán szurkolóknak, hiszen a Girona is gólzáporos meccset nyert.

Eredmények:

FC Barcelona – Celta Vigo 3 : 2

Girona – Mallorca 5 : 3

Osasuna – Sevilla 0 : 0

Almeria – Valencia 2 : 2

 

 

 

 

SOCIAL MEDIA