A Konyhafőnök – jön a Döntő!

Tejszínhub

Lezárult a Középdöntő, a hat legjobb jövő héten séfkabátot húz, hogy A Konyhafőnök történetének legnehezebb hetén egyvalaki közülük elvigye a trófeát és az ezzel járó 10 millió forintot!

 

Egy piros kötényes kezdte meg a menetelést a galériára, először Kurta Zsuzsa, aki az előző napon a legjobban teljesített, neki már nem is kellett ma főznie. Az első feladat legjobbja pedig megúszhatta a második főzést, így óriási volt a tét. Olyan ételeket gondoltattak újra a séfek, amiket a legtöbb ember nem szeret. Ilyen például a tökfőzelék, a sóska, a kocsonya és a menzás piskóta. A Középdöntő ezen szakaszán, ahol a Döntőbe kerülés a tét, csak és kizárólag éttermi színvonalú tányért fogadott el a zsűri. A feladat végül Horváth Gerinek sikerült a legjobban, így két piros kötényes került be elsőként a Döntőbe.

A Középdöntő utolsó feladata megfelelt az elvárásoknak: Sárközi Ákos diktált a versenyzőknek, mégpedig egy szokásos módon „egyszerű” ételt. Egy joghurtos mousse-t hozott erre a napra.

A Döntő kapuján Molnár-Thomka Hanna búcsúzott el a versenytől, így összeállt a Döntő mezőnye, ahová 3 kék és 3 piros kötényes jutott be: Kettel-Fülöp Flóra, Földi Laci, Nagy Dani, Kurta Zsuzsa, Obersovszky Nóra és Horváth Geri.

 

Kurta Zsuzsa megijedt: Fördős Zé visszahívta a galériáról?

Miután Kurta Zsuzsa teljesített a legjobban eddig A Konyhafőnökben a Középdöntő utolsó napján már nem kellett főznie, azonnal a Döntőbe jutott… legalábbis ezt hitte, amikor felszaladt a galériára.

 

Rácz Jenő meglepődött: versenyzője megszerettetett vele egy belsőséget

Obersovszky Nórának az egyik kedvenc alapanyagával kellett dolgoznia a főzés alatt, azonban így is volt miért izgulnia a kóstoláson, ugyanis Rácz Jenő kifejezetten utálja ezt a belsőséget. Miután a séf megkóstolta az ételét, megdöbbent.

 

„Dühös voltam és szomorú” – Kettel-Fülöp Flórának fejhallgatóban kellett követnie Sárközi Ákos diktálását

Horváth Gergő egy valakit hátráltathatott a versenyzők közül, aki öt percen keresztül semmit sem hallhatott Sárközi Ákos diktálásából. A piros kötényes Kettel-Fülöp Flórát választotta, aki már az első percben a sírással küszködött a szívatás miatt.

 

Molnár-Thomka Hanna a sírás határára került: „Kiküldtem volna magamat a konyhából”

Molnár-Thomka Hanna több elemet is elrontott a diktálás közben, emiatt állandóan újra kellett kezdenie a munkát. Egyre feszültebb lett, még akkor sem nyugodott meg, amikor Sárközi Ákos beállt mellé segíteni.

 

Fördős Zé azt hitte, hogy Nagy Dani feladja a versenyt

Sárközi Ákos diktálása közben Nagy Dani egy ponton teljesen lefagyott, fogalma sem volt, mit kell csinálnia. Fördős Zé döbbenten nézte a galériáról, ahogy a kék kötényes versenyző mindent félrerak a pultján…

 

Tönkretették Kettel-Fülöp Flóra desszertjét: „Ez mekkora tahóság!”

Amikor Kettel-Fülöp Flóra lecsekkolta a joghurtos elemét a sokkolóban, ő maga is lefagyott: valaki kiborította a desszertjét. A kék kötényes versenyző ezután a könnyeivel küszködve próbálta újrakezdeni a hiányzó krémet.

 

„Makacs vagy és önfejű” – Rácz Jenő a versenyző helyett is rosszul érezte magát

Molnár-Thomka Hanna több dolgot is elrontott diktálás közben, a sírás határán „veszekedett” a mérleggel és ennek eredményeképp kemény kritikát kapott A Konyhafőnök zsűrijétől.

 

Fördős Zé meghívta a Street Kitchenbe A Konyhafőnök kiesőjét

Molnár-Thomka Hanna és Földi Laci maradtak utoljára a zsűripult előtt, egyikőjüknek pedig távoznia kellett a versenyből. A kieső azonban nem szomorkodott sokáig, Fördős Zé különleges ajánlatot tett neki.

 

Sárközi Ákos különleges desszertet álmodott meg: így készül a joghurt mousse

Sárközi Ákos újabb diktálással lepte meg A Konyhafőnök versenyzőit, ezúttal azonban nem egy főétel, hanem egy desszert készült a konyhában.

 

SOCIAL MEDIA