A Konyhafőnök legendás évadának Tábor hetében Fördős Zé egy személyes legendával zsűrizett: Fördős Lajos, az édesapja csatlakozott Rácz Jenőhöz és Sárközi Ákoshoz!
A rutinos vendéglátós is kiképezni érkezett a versenyzőket. Fördős Lajos a hangsúlyt az alapokra és az ízekre helyezi, ezért a következőkkel készült a Táborra: Budapest bélszín, hortobágyi húsos palacsinta, kék pisztráng és lencsefőzelék vagdalttal. A farmerkötényeseknek a négy bevált klasszikus közül egyet kellett – amit szerencse döntött el – újragondolnia és versenytányérrá alakítania.
A második főzésben zsenge, ropogós káposztafélék várták a versenyzőket, mint kelkáposzta, fodros kel, lilakáposzta, fejes káposzta, kínai kel, csúcsos káposzta, pak choi és kelbimbó. A zsenge zöldségek mellé egy zsenge alapanyag dukált: nyúlhús. A Fördős Lajossal kiegészült zsűri ezekből az alapanyagokból várt éttermi színvonalú és „csodálatosan finom” főételt.
Ezen a héten a tét bejutni a kötényszerző napok egyikére, ahol kiderül, kik azok, akik befőzik magukat valamelyik Michelin-csillagos séf csapatába. A versenyzők ezzel pedig egy lépéssel közelebb kerülnek A Konyhafőnök címhez és az ezzel járó 10 millió forinthoz.
Fördős Lajos tuti tippekkel indította útnak a versenyzőket
Ellenfele megpróbálta kiejteni Kittit a versenyből
Luca erotikus tálalása meglepte a zsűrit: Én már nagylány vagyok
Rácz Jenő kíméletlen volt a versenyzővel: Szégyellem magam a tányérod miatt
Baleset lett a vége a Fördős család főzésének
Extra videó:
Fördős Zé és édesapja alsónadrág helyett is lencsét pakolnak a nyaralásra?