A Konyhafőnök: Folytatódott a középdöntő második hete

Kiemelt Tejszínhub

Most is különleges volt az első feladat tematikája, tavi és tóparti alapanyagok közül választhattak a versenyzők: vadliba, vadkacsa, réce, tükörponty, süllő és keszeg. Vízparti növények közül a hazai ritkaságnak számító vízi sulyom és vízi torma is szedhető volt.

 

Armando a tegnapi nap előnyét ma arra használhatta, hogy elsőként választhatott, sőt, egy versenytársát még hátráltathatta is: Handinak egy előételt és egy főételt is készítenie kellett, amihez két alapanyagot is megkapott.

Annak ellenére, hogy csak egy versenyző kapott hátráltatást, többen is Handi bőrében érezték magukat. Ágota nem kímélte magát, bár ellenérzései vannak a tollas szárnyasokat illetően, azonnal a “rárepült” a vadkacsára. Visváder Tomi önmagát hátráltatta, azzal, hogy nem ért időben a pulthoz: a halundorral küzdő versenyzőnek így csak a keszeg maradt főelemként. Handin kívül mindekinek egy színvonalas főétel elkészítése volt a feladata.

A második főzéshez tojásparádéval készült a zsűri, a feladat egy olyan főétel elkészítése volt, ahol a tojás központi elemként szerepel a tányérokon. A versenyzőknek rendelkezésére állt: tyúktojás, lúdtojás, kacsatojás, pulykatojás, fürjtojás és japán tyúktojás. Edit a tegnapi napról azonban egy szintén  hátráltathatott: Matyi hiába választotta ki tojásait, neki egy óriási strucctojással kellett megvívnia.

Mivel rengeteg tojás maradt feltöretlen, eljött Fördős Zé egyik kedvenc pillanata: Rácz Jenőre bízta a maradékok feldogozását, aki annyira lelkesen válogatta az alapanyagokat a piactéren, hogy húst elfelejtett hozni magával. Az utolsó másodpercekben ért vissza a konyhába, hogy megvillanthassa Michelin-csillagos tudását.

 

Zoli pánikrohamot kapott az egyik alapanyag miatt

 

Ágót Tamás mentette meg főzés közben?

 

Jenőnek sprintelnie kellett: lent hagyott valamit a piactéren

 

Ilyen egy igazi tojásparádé: Matyi kézzel-lábbal küzdött!

 

 

 

SOCIAL MEDIA