A Konyhafőnök: Lezárult a jubileumi évad elődöntő szakasza

Tejszínhub

Lezárult a jubileumi évad elődöntő szakasza, még 12-en vannak versenyben A Konyhafőnök trófeáért és az ezzel járó 10 millió forintért.

 

Mindkét Michelin-csillagos séf összeállította 6-6 fős középdöntős csapatát, akikkel nekivágnak a verseny következő szakaszának. A végső győzelem idén kiegészül az Aranykupával, ami annak a séfnek jár, akinek a versenyzője nyer.

Az elődöntő utolsó napján párban dolgoztak a kékek, ami rengeteg feszültséget szült. Bárányt sütöttek, amit három formában is kért tőlük a zsűri: pite, bárányborda mártással és gyros.

A nap leggyengébben teljesítő párjai egyéniben párbajoztak a továbbjutásért. Két versenyző is a középdöntő kapujában távozott a konyhából.

Nincs szülinap balhé nélkül – hétfőtől Flóra és Balázs egy csapatban küzd, ami úgy tűnik nem fogja megkönnyíteni a pontszerzésüket! Tovább emeli a tétet, hogy egy igen különleges helyszínről jelentkezik, A Konyhafőnök. A középdöntősök ugyanis a Rumour by Rácz Jenő vendégeinek fognak főzni!

 

Flóra az összeomlás szélére került Balázs miatt: „Mivel érdemeltem én ezt ki?”

Kettel-Fülöp Flóra és Kerekes Balázs kénytelenek voltak együtt dolgozni a páros feladatban, azonban nagyon nem találták a közös hangot. A kialakult helyzetben Flórának minden türelmére szüksége volt, és úgy vélte, a 3 éves gyerekével is könnyebben menne a munka.

 

Sárközi Ákos rátapintott Dani gyengeségére: „Konyhafőnökként egy nulla vagy”

Nagy Dani és Földi Laci egy csapatba kerültek, aminek először mindketten nagyon örültek, azonban egy kis idő elteltével Laci rájött, hogy Dani tőle várja az instrukciókat. Ezt a zsűripultból Ákos séf is kiszúrta.

 

„Fortyogó harag volt a torkomban” – Flórának nem tetszett, hogy Fördős Zével kell kávézgatnia

Kerekes Balázson volt a fekete kötény, ami azt jelentette, hogy főzőtársa Kettel-Fülöp Flóra is hátráltatásban részesült. Bár a Fördős Zé által tervezett kávészünet akár frissítően is hathatott volna, csak tovább frusztrálta az amúgy is feszült versenyzőt.

 

Gabeszt még a balesete sem állította meg: „Kibírom úgy is, ha levágják a fél kezemet”

Az Elődöntő utolsó napja eseménydús volt A Konyhafőnök orvosi csapata számára. Földi Laci után Farkas Gábor is megsebesült. Bár saját bevallása szerint sosem érzett még ilyen fájdalmat, rendíthetetlenül folytatta a munkát.

 

„Ez kinek a hibája?” – Flóra és Balázs kemény kritikát kaptak a zsűritől

Kettel-Fülöp Flóra és Kerekes Balázs már a főzés alatt sejtették, hogy a nehézkes együttműködésük az elkészült ételekre is negatívan hat majd. A Rácz Jenőnek feltálalt nyers hús láttán azonban tudták, hogy most nem számíthatnak dicséretre.

 

Marci és Gabesz hatalmas káoszt robbantottak ki maguk körül

Bartus Marcell és Farkas Gábor nem igazán tudták memorizálni a Fördős Zé által kiosztott recepteket, ezért többször is újra kellett kezdeniük a tésztáikat. A fejetlenségen Ákos séf tanácsai sem segítettek, így a két versenyző több hiányzó elemmel nézett a kóstolás elébe.

 

Gabesz kiakadt: „Fogtam volna és fölgyújtottam volna az egész pultot úgy, ahogy van”

Hanna úgy döntött, hogy az előnyeként Marci segítségét veszi igénybe, így a fiú az ő pultjukban dolgozott. Azonban a dudás játéknak köszönhetően Gabesznek is ki kellett állnia, aki tehetetlenül figyelte, ahogy kicsúszik a keze közül az irányítás.

 

Rácz Jenő kiakadt a kóstoláson: „Botrány, ahogy kinéz, és nem finom”

Bartus Marcell és Farkas Gábor nagyon megszenvedtek a zsűri által kért három édességgel: Gabesz 99%-ra értékelte a pánikszintjét, Marci pedig cikinek érezte a kialakult helyzetet, és ekkor Rácz Jenő még meg se szólalt.

 

Süticsoda a kóstoláson: Laciról és Daniról kiderült, hogy konyhatündérek

Nagy Dani és Földi Laci sikeresen vették az akadályokat, és hatalmas meglepetést okoztak a zsűrinek a három elkészített süteményükkel. Fördős Zé szerint a tortájuk bár undorítóan nézett ki, finom volt.

 

„Biztos sz*r az íze, de jó a látvány” – a zsűri szelfizett Flóra és Balázs süteményével

Kettel-Fülöp Flóra és Kerekes Balázs a második feladatban már nagyobb egyetértésben dolgoztak együtt, de a végeredmény nem lett tökéletes. A zsűri jót nevetett a feltálalt mignonokon, és miután előkerült az elveszettnek hitt fánk is, egy közös képet is készítettek.

 

Két versenyző távozott a konyhából, kialakult Sárközi Ákos középdöntős csapata

A Középdöntőbe csak a legjobbak juthattak be, így két versenyző számára lezárult a verseny.

 

SOCIAL MEDIA