A Konyhafőnök – kieséssel indult az utolsó középdöntős hét

Tejszínhub

A Középdöntő utolsó hetében újra egyéniben küzdenek a versenyzők. Megkezdődik a tréning a Döntőre! Mangalicatarja és articsóka volt az első akadály, hasonlóképpen volt „kemény dió” a második feladat is, ahol különböző diófajtákat párosítottak sertésdióval, ami a sertéscomb egy része.

 

A tétnek megfelelően visszatért az idei év egyik nehezítése, a fekete kötény, ráadásul egy versenyzőnek el kellett hagynia a konyhát. A hét végére, a legrátermettebb 6 a színes kötényt séfkabátra cserélheti. Közeledik A Konyhafőnök jubileumi évadának Döntő hete, ahol a tét a trófea és az ezzel járó 10 millió forint. Ezúttal ráadásul a séfek is kupáért küzdenek! Vajon melyik Michelin-csillagos séf gyűjti be A Konyhafőnök történetének első Aranykupáját?

 

Bármit is kívánt meg a zsűri, Horváth Gerinek azonnal el kellett készítenie

Horváth Gergő fekete köténye nem kívánt szívatások elé állította: miközben megpróbálta teljesíteni a 60 perces feladatot, a zsűrinek külön is főznie kellett. Bármilyen rágcsálnivalót kívántak is meg, a versenyzőnek pattannia kellett.

 

„Totál megőrültem ettől” – Horváth Geri óriási hibát követett el

Rágcsát gyártott, 60 perces feladatot teljesített és folyamatosan pörgött: Horváth Gergő versenyt futott az idővel, a nagy rohanás közepette viszont tönkretette az egyik elemét. Vajon sikerült újrakezdenie?

 

Sárközi Ákos mások ételéből pakolt össze egy tányért?

Kerekes Balázs tökéletes húst és mártást készített, azonban a zsűri nem tudott elmenni amellett, hogy nincsenek köretek a tányérján. Sárközi Ákos viszont gondolt egyet és leszaladt a többi versenyző pultjához, hogy elvegyen egy-két dolgot.

 

Sinkovic Dóri az utolsó percben izzította be a serpenyőjét

Amikor Rácz Jenő először szembesült vele, mit nevez Sinkovic Dóri mártásnak, azonnal újat kért tőle. A következő próbálkozás már a tálalás közben sokkolta a séfet, aki ekkor is rápirított a versenyzőjére. Dóri a főzés utolsó percében kezdett neki a többször elrontott elemnek.

 

Ferenci Laci „brutális fazonú” dolgokkal rémítette meg a zsűrit

Amellett, hogy Ferenci Laci besétált a veszélyes Zselé utcába, Fördős Zé rémülten emelte a szájához a versenyző félelmetes külsejű ételeit.

 

Rácz Jenő: „Amikor ekkora hiba történik, az végzetes is lehet”

Kettel-Fülöp Flóra több kritikát is kapott a kóstoláson. Sárközi Ákos újratálalta az ételét, Rácz Jenő pedig hiába emelte ki, hogy Flóra a kedvence a kékek közül, szerinte ezzel az ételével a lány elcsúszott egy banánhéjon.

 

Fördős Zé menyétkakit talált Nagy Dani tányérján?

Nagy Dani hiába állította, hogy amikor kitálalta a mártását, az még folyékony volt, a zsűri ezt nem akarta elhinni. A tányérra nézve Zé nem látott mást, csak egy szilárd halmazállapotú valamit.

 

A kék vagy a piros csapat búcsúzott Lacitól?

A nap végén Ferenci Lacinak és Földi Lacinak kellett izgulnia, hogy vajon melyikük kap még egy lehetőséget a bizonyításra.

 

SOCIAL MEDIA