Megnyitotta új műszaki bázisát az AutoWallis autókölcsönző vállalata

Márkák

A bérautó-szolgáltatásokat nyújtó Sixt rent-a-car a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében, Vecsésen nyitotta meg új műszaki bázisát – közölte az AutoWallis Csoport az MTI-vel.

 

Az AutoWallis Csoport leányvállalata, a Sixt márkát képviselő Wallis Autókölcsönző Kft. mintegy 6 ezer négyzetméteres ingatlanon a már meglévő felépítmények felújításával és átalakításával hozta létre az 1349 négyzetméteres műszaki bázist, összesen 210 parkolóhellyel. A beruházás teljes költségvetése 705 millió forint volt, amelyhez a Külgazdasági és Külügyminisztérium 282 millió forint összegű versenyképesség-növelő vissza nem térítendő támogatást nyújtott. Az állami támogatáson felüli részt az AutoWallis a múlt évben kibocsátott zöld kötvényekből befolyt forrásból finanszírozta.

A közleményben kiemelték, hogy a beruházással az AutoWallis felkészült a turizmus felfutására, a Sixt még költséghatékonyabb üzemeltetésére, valamint a csoport által később esetlegesen indítandó más mobilitási szolgáltatások  – például autómegosztás, flottakezelés – gyors kiszolgálására.

A tájékoztatás szerint a Sixt új műszaki bázisának zöldberuházásait az ALTEO valósította meg, a két vállalat között tavaly létrejött együttműködési megállapodás alapján. Az ALTEO az ingatlanon 50 kilowatt (kW) kapacitású napelemrendszert telepített, 13 elektromos töltőpontot alakított ki, és a rendszert felkészítette arra, hogy ahhoz a későbbiekben egy energiatároló legyen kapcsolható.

Dévai Gábor, a Wallis Autókölcsönző Kft. ügyvezető igazgatója, az AutoWallis igazgatóságának tagja a közleményben kiemelte, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma az első negyedévben 987 százalékkal bővült 2021 első negyedévéhez képest, ezen időszak alatt a Sixt több mint a kétszeresére növelte a bérleti események számát, a bérleti napok száma pedig 29,2 százalékkal 39 185-re bővült.

 

Fotó: Budapest Airport

 

SOCIAL MEDIA