Kampányoptimalizálás a Fotex csoportnál

Piac

A Crane és a Fotex-Ofotért csoport együttműködése immár kiterjed az életciklus alapú marketingkommunikáció optimalizálására, valamint egy új adattárház koncepció és új jelentésstruktúra létrehozására is.

A Crane a Fotex-Ofotért csoportnak 2010 óta végez milliós nagyságrendű vásárlói adattisztítást Magyarországon, Csehországban és hamarosan Szlovákiában is három márka – az Ofotért, a Vision Express és a GrandOptical – számára.

Az új megbízás a Fotex-Ofotért csoport CRM-folyamatainak második körös auditja mellett – melynek célja az ügyféladatok kihasználásának növelése – kiterjed az ügyfelek életciklusához kapcsolódó kommunikáció optimalizálására, valamint egy új adattárház koncepció és új jelentésstruktúra kidolgozására is. „Az elmúlt években elértük azt, hogy a marketing számára friss és tiszta ügyféladatok állnak rendelkezésre, most az a célunk, hogy ezeket még jobban kihasználjuk a marketingtevékenységünk során, az eredmények folyamatos nyomon követése mellett” – mondta el Kállai Péter, a Fotex-Ofotért csoport marketingigazgatója.

A Crane által megálmodott új jelentésstruktúra megalapozza a költséghatékony kampánytervezést és a magasabb értékesítési számokat, ugyanis a jelentések optimalizálása után a döntéshozók integráltabb adatokat kapnak kézhez. „Fontos, hogy minden terület vezetője csak a számára releváns adatokkal találkozzon, például a marketinges csak a munkájához nélkülözhetetlen sales adatokkal kerüljön kapcsolatba, mert hitünk szerint így koncentráltabban, a figyelmét nem elaprózva tud a saját szakterületén kimagaslót alkotni” – tette hozzá Hunyad Viktor, a Crane CRM igazgatója. A megbízás harmadik eleme a Fotex-Ofotért csoport számára kialakított új adattárház koncepció, melynek segítségével átláthatóbbá válik és egyben meg is szűnik a jelentős erőforrást elszívó kézi adatelemzés, így a rendszerben önvezérelten elérhetővé válnak olyan adatok is, mint például az, hogy melyik csatornából érkeznek az egyes vásárlók.

SOCIAL MEDIA