Omnicom-Publicis: érkezik az uniós oké is?

Omnicom-Publicis: érkezik az uniós oké is?
A Reuters értesülése szerint az Európai Bizottság feltételhez sem köti a 35 milliárd dolláros összeolvadást. Eredetileg nehezebb menetet vártak, bár hivatalos megerősítés még nincs.

Az Egyesült Államok után Európában is zöldutat kap az egyesüléshez az Omnicom és a Publicis - írja a Reuters az ügylethez közel álló forrásokra hivatkozva. A 35,1 milliárd dollárra értékelt ügylet révén az újonnan létrejövő ügynökségi csoport globálisan a legnagyobb lesz, megelőzve a WPP-t. Jelenleg az Omnicom a második, míg a Publicis a harmadik helyen áll.

A Reuters által idézett forrás szerint a jóváhagyás Európában sima ügy lesz, és biztosan lezajlik az előzetesen meghatározott január 9-i határidőig. Az EB ugyanakkor még nem erősítette meg hivatalosan a döntést, mondván: még mindig vizsgálódnak.

Előzetesen azt várták az iparági szakértők, hogy a jóváhagyás nem feltétlenül lesz könnyű menet, mivel a két cégcsoport együtt túlzott erőt képviselhet a piacon. Ráadásul az ügyfeleknek is lehetnek aggályaik, például "egy fedél alá" kerülhetne a Coca-Cola és a Pepsi. Bár azt érdemes megjegyezni, hogy az egyes holdingoknál eddig is jelen voltak ügyfélként konkurens márkatulajdonosok, más-más ügynökségnél, ez nyilván nem változik.

Már számos jelentős piacon rábólintottak a frigyre: így Amerika mellett többek között Kanadában, Indiában, Dél-Koreában, Dél-Afrikában és Törökországban is megkapták a jóváhagyást.


Legyen ön az első, aki exkluzív cikkeket, tanulmányokat kap!

Heti hírlevelünkben csak feliratkozóink számára elérhető tartalmakat is küldünk. Ne maradjon le! Nincs más dolga, mint megadni e-mail címét:

Sikeresen feliratkozott

email címmel hírlevelünkre! Köszönjük!