Bajnok a Bayern és a PSG, élre állt az Inter, ellépett a City

Hírek

Közel a május, néhány bajnoki cím már eldőlt, de van, ahol akár május végéig is maradhat az izgalom.

 

A német és a francia bajnokság győztesére tegnap fény derült – igaz, nagy meglepetés nélkül. A Bundesligát a Bayern München nyerte hatalmas fölénnyel. Szombaton a „bőrnadrágosok” az egyetlen igazi riválist, a Borussia Dortmundot győzték le 3:1 arányban, így 12 pont előnnyel várják az utolsó 3 fordulót. Második a Borussia 63 ponttal, a BL-indulásra a Leverkusen és a Leipzig aspirál a legnagyobb eséllyel.

A PSG mindössze egy 1:1-es döntetlent ért el a Lens csapata ellen, de nekik ez is is elég volt, előnyük 16 pont az Olympique de Marseille előtt. A cím mellé slusszpoén, hogy a pontszerzés a sokat kritizált Messinek köszönhető, aki irtózatosan nagy gólt lőtt 25 méterről. A dobogóért – és az európai kupaindulásért – a Monaco, a Rennes és a Strasbourg küzd a legjobb eséllyel, mögöttük a Nice és a Lens reménykedik még.

Olaszországban viszont „a helyzet egyre fokozódik”. Az Inter jó iramú meccsen 3:1-re legyőzte a jelenleg 5. helyen álló, BL-indulásban egyre kevésbé reménykedő AS Romát, ezzel az élre állt. A 3. Napoli és a 4. Juventus már kiszállt az első helyért folyó versenyből, viszont az utolsó 5 fordulóban óriási harc lesz a most 72 pontos Inter és a 71 pontos Milan között, az utóbbi ma este a Stadio Olimpicóban játszik a Lazio ellen.

Ma:

Lazio – Milan, 20:30, Sport 1

 

A legkiélezettebb küzdelem az angol Premier League-ben folyik. Tegnap délután a Manchester City nagyon megverte a Watfordot, a 6:1-es győzelemből Gabriel Jesus 4 góllal vette ki a részét, ezzel is jelezve, talán mégsem őt kellene eladni, ha nyáron valóban jön Haaland. Ma este a bajnoki címért versenyben álló Liverpoolnak városi derbit kell nyernie az Everton ellen, az Arsenal pedig a mostanában gyengélkedő MU ellen próbálja megerősíteni a BL-indulást őrő 4. helyet.

Ma:

Arsenal – Manchester United, 12:20, Spíler 1

Liverpool – Everton, 17:10, Digisport 1

Chelsea – West Ham, 21:30, Spíler 1

 

SOCIAL MEDIA