Premier League: élesedik a Manchester City és a Liverpool harca a bajnoki címért

Tejszínhub

A tabella első két helyén álló két szupercsapat egyaránt 32-32 meccset játszott. A City 24 győzelem mellett 5 döntetlent és 3 vereséget könyvelt el, ezzel 77 pontos. A Liverpool egyetlen ponttal szorul a második helyre, az ő mérlegük 23 győzelem, 7 döntetlen és 2 vereség.

 

Szombaton a City dolga látszik könnyebbnek, a lényegében biztos kiesőnek tekinthető Watfordot látja vendégül. Legalábbis nem tűnik nagyon valószínűnek, hogy az utolsó előtti helyen szerénykedő, 32 meccsen összesen 6 győzelemig jutó Watford épp az Etihad Stadionban kapjon szárnyakat. De ki tudja, láttunk mi már karón varjút…

A Liverpoolra nagyobb izgalmak várnak vasárnap délután, ők az Everton gárdáját fogadják az Anfield Roadon. Bár itt is minden a hazaiak mellett szól, a Mersey-parti városi derby soha nem előre lefutott összecsapás, még akkor sem, ha a vendégcsapat most csak a 17., még éppen nem kieső helyen szerénykedik.

A harmadik helyen álló, ebben a szezonban joggal csalódott Chelsea már nemigen léphet előrébb, és aligha előzi meg őket a 4. Tottenham vagy az 5. Arsenal, így a bronzérem biztosnak tűnik. Bár az Arsenalnak láthatóan BL-indulást jelentő helyre fáj a foga, amire nem is esélytelen, hiszen szerdán épp a Chelsea-nek vágott négyet a Stamford-Bridge-en, most pedig a mögötte álló Manchester Unitedet szakíthatja még lejjebb.

Izgalomban ezen a hétvégén sem lesz hiány.

 

Szombaton:

Manchester City – Watford, 15:40 Digisport 1

 

Vasárnap:

Arsenal – Manchester United, 12:20, Spíler 1

Liverpool – Everton, 17:10, Digisport 1

Chelsea – West Ham, 21:30, Spíler 1

 

SOCIAL MEDIA