Premier League: a forduló nyertese a Liverpool

Tejszínhub

Nagy volt a tét az élen álló csapatok számára a Premier League 30. fordulójában. A Liverpool a Brightont fogadta, miközben a Manchester City és az Arsenal egymás ellen játszott.

 

Liverpoolban Danny Welbeck korai gólja után Jürgen Klopp csapata fokozatosan vette át a kezdeményezést, és Luis Díaz egyenlített. A második félidőben Mohamed Szalah vezetést szerzett. Bár Díaz gólját les miatt érvénytelenítették, a Liverpool nagyon hajtott a harmadik gólért. Mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de a végeredmény nem változott. Klopp 300. győzelmét ünnepelhette, és ezzel a Liverpool az első helyre került a tabellán a 2–1-es győzelemmel.

Nagy volt a tét a Manchester City – Arsenal összecsapáson. Amelyik csapat győz, az tartja a lépést a Liverpoollal, a vesztes viszont lecsúszik a harmadik helyre. Az Arsenal kezdett aktívan, Gabriel Jesus került helyzetbe. A másik oldalon Nathan Aké is veszélyeztette a kaput, de Raya bravúrral védett. Aké később sérülést szenvedett. Kovacic labdavesztését követően Jesus kis híján vezetést szerzett a vendégeknek, de a kapu előterében beérték a védők. A második félidőben Kovacic közel járt a gólhoz, de lövése a kapufa mellett hagyta el a pályát.

Az Arsenal a mérkőzés hajrájában már csak védekezett, és megúszta  kapott gól nélkül. Végül a Liverpool örülhetett, hogy a rangadón nem született gól. Szoboszlaiék vezetik a tabellát 67 ponttal, míg az Arsenal a második 65-tel, a Manchester City pedig 64 pontjával a harmadik helyen áll.

 

 

 

 

SOCIAL MEDIA