Majdnem minden ötödik magyar Spanyolországba vesz repülőjegyet

Hírek

Spanyolországba, Olaszországba és az Egyesült Királyságba repülhet a legtöbb magyar Budapestről és Bécsből 2023. november eleje és 2024. február vége között a Kiwi.com-on keresztül a 2023. november 3-ig leadott foglalások alapján.

 

Spanyolország népszerűsége vitathatatlan, közel minden ötödik foglalás ide szól ebben az időszakban. Olaszországba és az Egyesült-Királyságba pedig kb. a foglalások 13,5, illetve 10,3%-a. A rövid, 1500 km-nél rövidebb utak átlagára kevesebb, mint 85 euró ebben az időszakban. A közepes, azaz az 1500 és 3999 km közti járatokért átlagosan 134 eurót, míg a tengerentúliakért (4000 km-nél messzebbi célpont) átlagosan 622 eurót kell fizetnünk. A Kiwi.com-on keresztül repülőjegyet foglaló honfitársaink közül minden negyedik 4-6 napot tölt választott desztinációján; az átlag pedig 5 nap.

 

Dánia a top10-ben

Ugyan az év minden szakában, így ősszel és télen is legszívesebben a mediterrán országokba utazunk, ilyenkor a skandináv országokat is jobban kedveljük. Ezek közül a legkisebb, azaz Dánia az első a magyarok listáján a vizsgált időszakban, ami egyébként az összesített lista 10. fokán szerepel. Dánia után Svédországba, majd Norvégiába repülnek leginkább honfitársaink, Finnország pedig a Kiwi.com foglalási adatai alapján a legkevésbé vonzó skandináv desztináció.

 

Európán kívül Egyiptom a legnépszerűbb

A top10-es listán csak európai országok szerepelnek, de az őszi-téli hónapokban ugyanúgy utazunk akár a tengerentúlra is. Azért a legnépszerűbb Európán kívüli desztinációért nem kell annyira messzire menni. Egyiptom szerepel az élen, amit Thaiföld, az Egyesült Arab Emírségek, az Amerikai Egyesült Államok, majd Marokkó követnek.

 

Photo by Sam Williams on Unsplash

 

SOCIAL MEDIA