A World Luxury Hotel Awards idén 17. alkalommal ismerte el a legkivételesebb színvonalú hoteleket

Hírek Kiemelt

A szervezet, a görögországi Grand Hyatt Athens szállodájában tartotta díjátadó ceremóniáját, amelyen a világ közel háromszáz szállodai létesítményét és szervezetét díjazták a luxus vendéglátás iránti rendíthetetlen elkötelezettségükért.

 

A Párisi Udvar Hotel Budapest helyén korábban Brudern József báró háza állt és Pollack Mihály tervei alapján 1817-ben adtak át. Az épület Magyarország első modern üzletháza volt, amelyet a párizsi, „Passage des Panoramas” fedett bevásárlóutcája inspirált. A 20. század fordulóján a Belvárosi Takarékpénztár ennek a helyére építette fel, arab, mór és art nouveau jegyeket hordozó székházát, az 1950-es évektől pedig az IBUSZ utazási iroda központja működött az épületben. A 2019-ben befejezett felújítás óta ötcsillagos szálloda üzemel benne, amely a Hyatt szállodalánchoz tartozik.

A hotel 110 szobával, köztük húsz lakosztállyal rendelkezik. Az elnöki lakosztályok különleges, legfelső emeleti terasszal várják vendégeiket, ahol a majolika csempék teszik igazán izgalmassá a helyszínt. Az épület eklektikus stílusával és egyedi, keleties díszítettségével Budapest egyik igazi ékköve. A passzázsban kapott helyet a szálloda étterme, a Párisi Passage Restaurant, valamint az ÉTOILE Champagne Bar, ahol a vendégek páratlan kulináris élményekkel gazdagodhatnak.

„Igazán örülünk, hogy szállodánk kiemelkedő szolgáltatásai, valamint kollégáink elkötelezettsége elismerésben részesült. Napjainkban az utazók egy-egy városlátogatás során az egyedi, hiteles és igazán magával ragadó élményeket keresik. A szállodai helyszínek nyújtotta adottságokon túl, mindez a szakértő személyzet odaadó munkájával válik lehetővé. A Párisi Udvar Hotel Budapestben célunk, hogy vendégeink a nálunk töltött idő alatt a legkivételesebb szolgáltatásokat élvezhessék.  Épületünk olyan, történelemben és műemlékekben gazdag kulturális gyöngyszem, ami minden ideérkező számára izgalmas látnivaló és akár önmagában is tökéletes úticél lehet, egy hétvége vagy hosszabb utazás alkalmával. Meggyőződésem, hogy a luxus magában foglalja a példaértékű művészi és kézműves munkát, a helyszínek kifinomultságát, a részletekre való pontos odafigyelést és a maradandó emlékek nyújtását” – osztotta meg Schwindt-Kiss Andrea, a Párisi Udvar Hotel Budapest szállodaigazgatója, a napokban kapott elismerésekkel kapcsolatban.

 

SOCIAL MEDIA