Budapestről olcsóbb a repülés, mint Bécsből

Hírek

Messze a legnagyobb arányban (89%) Budapest az indulóállomás, amikor repülővel utazunk külföldre. Közel minden tizedik honfitársunk Bécsből indul, minden századik pedig Debrecenből. Ausztria után Szlovákiában száll repülőre a legtöbb magyar, Pozsony és Kassa repülőterei a negyedik és ötödik legkeresettebbek a magyarok körében – mutatják a Kiwi.com 2023. február 20-ig idei évre leadott repülőjegyfoglalási adatai.

 

Nincs számottevő különbség a budapesti és a bécsi repülőtér esetében aközött, hogy milyen messzire utaznak onnan a magyarok, de az átlagárak között már megfigyelhetünk eltérést különösen a hosszabb távú utak esetében. A rövidtávú (0-1499 km közti) repülőjáratokra fővárosunkból átlagosan 83 eurót kell fizetnünk, míg Bécsből ugyanerre a távolságra 91 eurót. A közepes hosszúságú (1500-3999 km) járatok tőlünk átlagosan 131 euróba, az osztrák fővárosból pedig 144 euróba kerülnek. A hosszú, 4000 km-nél messzebbi járatok esetében még jobban járhat az a magyar, aki Budapestről repül, hiszen míg innen átlagosan 519 euró egy jegy, addig Bécsből ugyanazért a távért már 656 eurót kell fizetni. Összességében tehát Budapestről olcsóbban foglalhatunk.

„Mivel az árban nem látunk jelentős eltérést, sőt Budapestről több város olcsóbban elérhető, mint Bécsből, így valószínűleg az utasok lakhelye az egyik döntő szempont, amikor induló repülőteret választanak” – értékelte az adatokat Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com ügyfélélményért felelős igazgatója.

 

Budapestről London, Bécsből Barcelona a legnépszerűbbek

A február 20-ig a Kiwi.com-on leadott foglalások alapján idén Budapestről a legtöbben Londonba, Milánóba és Barcelonába fognak repülni. A bécsi repülőtérről pedig a TOP3 úti cél a magyarok körében Barcelona, Tenerife és Róma. A 4000 km-nél messzebbi járatok esetében is láthatunk különbségeket. Míg a budapesti repülőtérről leginkább Dubaiba, Bangkokba és Abu Dhabiba utaznak honfitársaink, addig a Bécs–Schwechati nemzetközi repülőtérről Bangkok szerepel az élen, amit Zanzibár és Abu Dhabi követnek. New York Budapestről a negyedik, Bécsből pedig a kilencedik legnépszerűbb úti cél a magyarok körében.

 

SOCIAL MEDIA