A ChatGPT sok mindenre képes, de vajon használhatnánk-e idegenvezetőként?

Hírek

Ha a ChatGPT idegenvezető is lehetne, és miért ne lehetne, akkor vajon mit javasolna, hová repülhetünk Magyarországról olcsón az őszi szünetben, és ott milyen programokat ajánlana nekünk? A Kiwi.com saját ChatGPT API-val rendelkezik, így a ChatGPT 4-es modellt használó ügyfeleik is igénybe vehetik azt a legjobb járatok keresésére.

 

A Kiwi.com által indított beszélgetésen a ChatGPT majdnem minden területen jól szerepelt. Valóban találunk az általa ajánlott áron repülőjáratokat és szinte az összes belépő árát is jól meghatározta, de a megfogalmazás lehetne jóval magyarosabb. „Úgy látjuk, hogy egyre bátrabban kérdezünk a ChatGPT-től akár az utazásaink tervezésekor is.  Nagyon örülünk, hogy a repülőjegyárak keresésében és – összehasonlításában jól vizsgázott a rendszer, de mindenképp javasoljuk az árak ellenőrzését ahogy pl. az ajánlott helyek esetében a nyitvatartást is a hivatalos weboldalakon” – osztotta meg a ChatGPT-s kísérlet eredményei kapcsán Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com ügyfélélményért felelős alelnöke.

Nézzük, mi volt az első kérdés: „Hello! Azt szeretném megtudni, hogy Magyarországról hová repülhetek el nagyon olcsón az őszi szünet (2023. október 28. és 2023. november 5. között) időszakában pár napra?”

A ChatGPT ajánlásában első helyen Páfosz szerepel, ahová 2 óra 45 perc alatt juthatunk el repülővel, és már 6000 Ft-nál olcsóbb jegyet is találhatunk. A második helyen szereplő Szófiába 1 óra 20 perc az út, míg a harmadik helyen szereplő Palermóba 2 órát venne igénybe a repülés. Ez utóbbi két helyre 7000 Ft alatti repülőjeggyel kalkulálhatnánk, ha nincs feladott csomagunk.

Ezután a Kiwi.com közelebbről is megvizsgálta a 3 legjobbnak vélt úticélt, a következőt kérte a ChatGPT-től: Az első három helyen említett városokban ajánl kérlek 3 olyan helyet, programot, amit érdemes felkeresnem! Bónusz pont, ha nagyon olcsó vagy ingyenes is akár. Ezeket a helyeket, programokat mutasd is be, kérlek, röviden!” Az eredmény pedig:

Páfosz, Ciprus

  • Páfoszi Régészeti Park. Ez a helyszín az UNESCO világörökség része, és rengeteg ókori romot találhatsz itt, beleértve a híres mozaikokat, amelyek a római villákból származnak. A belépés díja felnőtteknek körülbelül 4,5 euró, de megéri a látványt.
  • Aphrodité sziklája (Petra tou Romiou): A legenda szerint ez Aphrodité, a szerelem és a szépség istennőjének szülőhelye. A helyszín ingyenesen látogatható, és gyönyörű fotókat készíthetsz itt.
  • Páfoszi kikötő és vár. A kikötő tele van éttermekkel és üzletekkel, és itt található a Páfoszi Vár is. A vár megmászása körülbelül 2,5 euró, és csodálatos kilátást nyújt a környékre.

Szófia, Bulgária

  • Alexander Nevsky Katedrális: Ez a hatalmas ortodox templom Szófia egyik legismertebb jelképe. A belépés ingyenes, de az ikonokat bemutató múzeumért fizetni kell.
  • Vitosha-hegy: Ha szereted a természetet, egy kirándulás a Vitosha-hegyre tökéletes választás lehet. A hegy lábánál található Dragalevtsi kolostor is érdekes látnivaló. A túraútvonalak ingyenesen használhatók.
  • Szófiai Történeti Múzeum: Fedezd fel Bulgária fővárosának gazdag történelmét ebben a múzeumban. A belépési díj felnőtteknek körölbelül 6 BGN (bulgár leva).

Palermo, Olaszország

  • Cappella Palatina. Ez a gyönyörű kápolna a Normann Palotában található, és lenyügőzű mozaikjaival híres. A belépési díj felnőtteknek körülbelül 12 euró.
  • Marcató di Ballaró. Ez a hagyományos piac remek hely a helyi ételek kipróbálására és az olasz piaci hangulat megélésére. A piacra a belépés ingyenes.
  • Catacombe dei Cappucini. Ez a katakomba több mint 8000 mumifikált testet rejt, és biztosan egyedülálló élményt nyújt. A belépési díj felnőtteknek körülbelül 4 euró.

 

SOCIAL MEDIA