A Konyhafőnök VIP: Rácz Jenő történelmet írt

Tejszínhub

Sárközi Ákos harmadik elődöntős napján a kékek mentora másolós feladattal kezdte a napot, majd jött egy Konyhafőnök-történeti pillanat! Fine dining tányér 12 perc alatt? Rácz Jenő Michelin-csillagos séfnek ez sem volt akadály!

 

A szokásosnak mondható, “egyszerű” étellel készült Sárközi Ákos csapatának: kacsamájtorta őzgerinccel, tésztapárnával, egyéb kiegészítőkkel, különböző formákkal, textúrákkal. A versenyzőknek ezt az ételt kellett reprodukálniuk.

Nagy Alexandra korábban előnyt szerzett, Fördős Zétől kapott egy jegyzetkönyvet egy tollal, így ő lekörmölhette a receptúrát, ezzel is könnyítve saját dolgát.

Fördős Zé szekéren érkezett a második főzésre! Az Alföld ízeit, azaz az igazi magyaros ízeket hozta el a versenyzőknek, klasszikus hazai zöldségek és zöldfűszerek mellett a szekéren mangalicakaraj, szürkemarha bélszín, bivalysteak, rackajuhgerinc és szamársteak volt. A rakomány részeként még pacal, házi kolbász, csülök és velős csont is “utazott” a konyhába. Az “ungarische” alapanyagokból a versenyzőknek egy fine dining tányért kellett villantaniuk!

A pirosak mentora ebben a pillanatban még nem tudhatta, hogy újabb “merénylet” készül ellene: Fördős Zé beállította őt a pultba és Rácz Jenő az egyik legkeményebb szívatást húzta ki! 40 perc mínusz, azaz mindössze 20 perce volt egy fine dining tányérra! A Michelin-csillagos séf azonban Konyhafőnök-történelmet írt, 12 perc alatt készült el színvonalas ételével!

A zsűri döntése alapján a második feladat előtt még nagyon bizakodó Megyeri Csilla hagyta el a konyhát. Páros feladatokkal folytatódik a verseny, a tét pedig egyre nagyobb, mert összesen csak hat kék versenyző juthat tovább a középdöntőbe!

 

Nagy Alexandra: „Szétrúgnám a berendezést, olyan mérges vagyok!”

 

Michelin-csillagos étel 12 perc alatt? Rácz Jenő megcsinálta!

 

Zdroba Patrik kikészült: „Ha anyám ezt látná…”

 

Újabb versenyző távozott: Nagy Alexandra vagy Megyeri Csilla?

 

SOCIAL MEDIA