Sztárvendég látogatott el A Konyhafőnök stúdiójába

Tejszínhub

A legtöbb nézői levelet író Marika néni jött látogatóba A Konyhafőnök konyhájába! Előtte azonban „fejedelmek és parasztok” tematikáját elevenítette fel a zsűri, bemutatva a régi korok gasztronómiáján keresztül a középkor társadalmi különbségeit. Sorsolás után a pirosak a paraszt tálakból, míg a kékek a fejedelmi asztalról készíthettek elő- és főételt. A fejedelmi asztalon hevert többek között tollas fácán, kacsa, malac, rengeteg zöldség és fűszer, míg a paraszt tálon csak üregi nyulat, lencsét, káposztát, lóbabot, kölest, parasztkenyeret, tejet és tojást találhattak a versenyzők.

 

Hátulról előztek a csapatok a második főzésnél, ugyanis állatok hátsó fertályaival dolgoztak, amit nektarinnal párosított a zsűri. Egy főétel és egy desszert volt a feladat.

Mielőtt azonban nekivágtak volna a farhátaknak, különleges vendég érkezett: Marika néni, aki évadok óta a legtöbb nézői levelet írta Zének, ajándékokkal halmozta el a zsűrit és még a versenyzőkre is gondolt! A barackos házi finomságok után szemügyre vette közelebbről is a séfeket, majd azonnal rátért a lényegre: mikor mosnak kezet a versenyzők? Rögtönzött bemutatót tartottak a csapatok. Marika néni másodpercek alatt belopta magát mindenki szívébe, Zé továbbra is várja nézői észrevételeit, tanácsait. Ezúton is köszönjük Marika néninek a sok-sok levelet!

A nem mindennapi adás mindkét pontját végül a kékek gyűjtötték be.

A Középdöntő negyedik napján egy újabb különleges helyszínről jelentkezik A Konyhafőnök: irány Sárközi Ákos Michelin-csillagos étterme, a Textúra!

 

Marika néni megérkezett A Konyhafőnökbe, és be is szólt Sárközi Ákosnak

A legendás Marika néni végre tiszteletét tette A Konyhafőnök stúdiójában. Rengeteg ajándékot hozott, de emellett kiosztott néhány szemrehányást is: a versenyzőkkel kezet mosatott, Sárközi Ákosnak pedig megmondta, hogy túl erőszakos.

 

„Olyan, mintha sz*rkupacok lennének” – Rácz Jenő kiakadt a pirosak desszertje miatt

Geri egy korábbi churros-sikerén felbuzdulva magára vállalta az égetett tészta elkészítését, azonban nem úgy alakultak a dolgok, ahogy elképzelte. Bár Rácz Jenő többször is ellenőrizte a tésztát, a sütőbe került végeredmény nem sikerült esztétikusra.

 

„Könnyen egy bárd kerül valamelyik testrészünkbe” – Dani nem merte megölelni csapattársát
Bár Flóra önként vállalta a konyhafőnök szerepét a második feladatban, így is káosz alakult ki a találáskor, ezért Dani jobbnak látta, ha tisztes távolságot tart. A tálalás küzdelmei persze a pirosakat sem kerülték el…

 

Fördős Zé a zsűri pulton verte szét a pirosak kőkemény desszertjét
Annak ellenére, hogy Fördős Zé mindig arra buzdítja a versenyzőket, hogy használják a mikrót, kiderült, hogy ez a tanács se jön be mindig. Az égetett tészta ugyanis veszélyes halmazállapotot vett fel a műsorvezető kedvenc eszközében. Persze a piros csapathoz Rácz Jenőnek és Sárközi Ákosnak is akadt egy-két szava.

 

„Kénytelen leszek diktátor Flórát elővenni” – Flóra átvette az irányítást Balázstól

Flóra ámuldozva figyelte, hogy Balázs milyen higgadtan dolgozott a legnagyobb pánik közepette is, ami a lány szerint leginkább annak volt köszönhető, hogy fejben egészen máshol járt. Sárközi Ákosnak azonban nem tetszett a kialakult helyzet, így közbelépett.

 

Flóra üvöltve esett Balázsnak a tálalásnál

Flórának az idő mellett csapattársaival is meg kellett küzdenie: a lány szerint Dani csapkodott maga körül, Balázs pedig a maga komótos tempójában tálalta ki az elkészült elemeket. Az utolsó pillanatig bizonytalan volt a kék csapat tányérjainak jövője, ami ismét előhozta Terminátor Flórát.

 

„Eddig is sz*r volt a dumád, most is az” – Sárközi Ákos beszólt Daninak
Dani próbálta elterelni a figyelmet arról, hogy az előételük nem az eredeti tervek alapján készült, azonban ez Sárközi Ákosnak nem jött be. Ennél nagyobb problémáik is voltak: a séfjük szerint egyetlen ember erőfeszítéseinek köszönhető, hogy egyáltalán volt mit kitálalniuk.

 

Fördős Zé és Rácz Jenő megedzette a pirosak popóját
A második feladat popópultja inspirálta a zsűrit, így Fördős Zé tornaórát tartott a pirosaknak: a hátrányuk miatt 10 percenként a zsűripult mellett kellett guggolniuk. A gyakorlatot maga Rácz Jenő mutatta be, felmentést pedig egyedül a konyhafőnök kapott.

 

 

 

SOCIAL MEDIA