A Konyhafőnök – jön a Finálé!

Tejszínhub

Kettel-Fülöp Flóra és Kurta Zsuzsa csap össze A Konyhafőnök jubileumi évadának Fináléjában.

 

A hagyományoknak megfelelően a Finálé előtti versenynap első feladatában ismerősök és rokonok segítették a dobogósokat: Obersovszky Nórához nővére, Izabella, Kurta Zsuzsához unokatestvére, Orsolya, míg Kettel-Fülöp Flórához angol származású férje, Toby érkezett. A feladat is ennek megfelelően vasárnapi, családi ebédpárok voltak, amiket személyesen az évad legendás alakja, Marika néni inspirált. Sárközi Ákos előtt csirkepaprikás volt, desszertként szilvásgombóccal, Fördős Zé előtt marhapörkölt sorakozott nokedlivel, majd túrófánk lekvárral, Rácz Jenő pedig rántott húst villantott burgonyapürével és almáspitét mutatott folytatásként. A szerencse döntötte el, hogy melyik rokonságnak mit kellett főznie.

A Finálé előtti utolsó feladatban a zsűri azt várta a séfkabátosoktól, hogy dobjanak be mindent, amit eddig láttak és tanultak, mert aki itt továbbment, az a Fináléig repült. Aki galamblelkű, nem juthatott tovább, ugyanis két galambot kaptak a versenyzők, amiket répával kombinálhattak.

A zsűri döntése alapján A Konyhafőnök történetének legjobban szereplő várandós anyukája a harmadik, dobogós helyen végzett Obersovszky Nóra lett.

A Fináléban Sárközi Ákos és Rácz Jenő egy-egy versenyzője küzd meg a végső győzelemért, A Konyhafőnök trófeáért és az ezzel járó 10 millió forintért! Ezzel nyitott maradt az első Aranykupa sorsa is, hiszen még bármelyik séf elhódíthatja a csillogó serleget.

 

Kurta Zsuzsa szétesett a Finálé előtt, Rácz Jenő közbelépett

Kurta Zsuzsa újra a tészták hatása alá került, amitől teljesen befeszült. Ez séfjének, Rácz Jenőnek is feltűnt, aki azonnal ott termett versenyzője pultjánál, hogy helyre tegye Zsuzsát.

 

„Mindjárt elsírom magam” – Kettel-Fülöp Flóra rettegett, hogy férjével egyetlen ételt sem tálalnak ki

Kettel-Fülöp Flórát hiába nyugtatta meg, hogy legjobb barátja, a férje van mellette a pultban, a főzés alatt egyre jobban befeszült a gondolattól, hogy nem állnak jól. „Egyik tányérból sem lesz semmi” – hajtogatta a versenyző, aki kapkodva próbálta elérni, hogy minél több mindennel elkészüljenek.

 

Sárközi Ákos szavai szíven ütötték Kettel-Fülöp Flórát

Kettel-Fülöp Flóra meghatódott, amikor „Konyhafőnök apukája” odalépett a pultjához és olyat mondott, ami a világot jelentette neki.

 

Ők A Konyhafőnök 10. évadának finalistái

Obersovszky Nóra, Kettel-Fülöp Flóra és Kurta Zsuzsa lett A Konyhafőnök legjobb három versenyzője. A kérdés már csak az volt, közülük kik küzdenek majd meg a legendássá vált, háromórás finálés főzésen.

 

Obersovszky Nóra: Ott lehettem volna én is, nyilván ilyenkor szomorú az ember

Rácz Jenő büszkén búcsúzott várandós versenyzőjétől, aki ugyan mosolyogva hagyta maga mögött A Konyhafőnök konyháját, azért volt egy kis szomorúság is a szívében.

 

SOCIAL MEDIA