A Konyhafőnök – megvan a dobogós mezőny!

Tejszínhub

A Konyhafőnök történetében eddig még nem látott feladat várta a Döntősöket! Az már biztos, hogy női győztese lesz a jubileumi évadnak, az évad legjobban teljesítő férfiszakácsa Horváth Geri lett.

 

Dupla szimultán főzést hajtottak végre a séfkabátosok, mind a két Michelin-csillagos séf készített egy-egy kifinomult ételt, amit a versenyzőknek párhuzamosan kellett elkészíteniük. Ilyen nehézségű feladat még egyszer sem volt a gasztroreality történetében! Rácz Jenő főétele kacsamáj volt zellerrel és körtével, míg Sárközi Ákos desszertjében a zeller és a körte is visszaköszönt. A séfek szerint ezek „egyszerű” fogások, amit a versenyzők valahogy már nem akartak elhinni.

A második feladat is méltó volt a jubileumi Döntőhöz: mirelit alapanyagokból várt kifogástalan, éttermi minőségű tányérokat a zsűri. A főétel mirelit bélszínroló volt, amihez köretelemnek rengeteg fagyasztott zöldség és gyümölcs közül választhattak.

Miután a séfkabátosok megbirkóztak a párhuzamos valóságokkal és áttörték a jeges pultot, egy lépéssel közelebb kerülhettek a Fináléhoz. Egy versenyzőnek viszont távoznia kellett: Horváth Geri számára a Döntő harmadik napján ért véget A Konyhafőnök. Már csak a dobogósok, a legjobb három van versenyben a trófeáért és az ezzel járó 10 millió forintért: Obersovszky Nóra, Kurta Zsusza és Kettel-Fülöp Flóra.

 

Sárközi Ákos és Rácz Jenő közös szimultánfőzéssel sokkolta a döntősöket.I lyen még sosem volt A Konyhafőnök történetében: Sárközi Ákos és Rácz Jenő egyszerre főztek a döntősökkel. Jenő egy zelleres, májas, körtés főételt, Ákos pedig egy ehhez passzoló zelleres-körtés desszertet készített. A csavar pedig az volt, hogy ezeket a versenyzőknek velük párhuzamosan kellett lekövetniük.

 

„Feketelyuk volt a fejemben” – Horváth Geri képtelen volt lépést tartani a séfekkel

Sárközi Ákos és Rácz Jenő brutális tempót diktáltak, miközben külön-külön magyarázták a lépéseket a szimultánfőzésükön. Horváth Gergely azonban alig tudta követni őket. Egy-egy elcsípett mondat és a többiektől kért tippek segítették el a főzés végéig.

 

Fördős Zé megvédte Kettel-Fülöp Flórát: „Az Ákos egy kicsit igazságtalan volt veled”

Sárközi Ákos egymásután sorolta fel, milyen hibákat talált Kettel-Fülöp Flóra tányérjain, azonban semmit sem dicsért meg. Ezt Fördős Zé tette hozzá, amikor ő is megkóstolta az egyetlen kék versenyző ételeit. Flóra könnyes szemekkel hallgatta végig a zsűritagok értékelését.

 

Kurta Zsuzsa a legszívatósabb hátrányt adta Kettel-Fülöp Flórának

„Fél tőlem, és nagyon is jól teszi” – mondta Kettel-Fülöp Flóra, amikor megtudta, hogy egy plusz mirelit alapanyagot is bele kell építenie az ételébe Kurta Zsuzsa döntése miatt. Nem számított rá, hogy ő lesz a kiválasztott, arra pedig pláne nem, hogy ennyire durva alapanyagot választ neki az ellenfele.

 

Horváth Geri egy perccel a főzés vége előtt mindent lesöpört a tányérjáról

Horváth Gergely nagyon aggódott miatta, hogy minden elemével elkészüljön 40 perc alatt. Ehhez képest egy perccel a főzés vége előtt kitalálta, hogy nem tetszik a tálalása, ezért újra kezdte az egészet.

 

Kurta Zsuzsa egész tányérja a kukában végezte

„Nem örülök annak, amit most látok a tányéron” – mondta Sárközi Ákos, amikor megkapta Kurta Zsuzsa ételét a kóstoláson. Állítását tettekkel is alátámasztotta: kidobta az egészet.

 

Rácz Jenőnek búcsút kellett vennie kedvenc versenyzőjétől

„Neked nem szabad abbahagyni a főzést” – mondta Rácz Jenő, amikor elköszönt A Konyhafőnök legújabb kiesőjétől. A legjobb férfi versenyző boldog mosollyal az arcán és rengeteg hálával a szívében hagyta maga mögött mentorát és a konyhát.

 

SOCIAL MEDIA