A megújult Corvin Áruházban nyit bankfiókot az Erste

Hírek Kiemelt

Teljesen újraformálja a bankfiókokat a digitalizáció. Az Erste adatai szerint a fiókokba látogató ügyfelek 80 százaléka aktívan használja a pénzintézet digitális platformjait. A pénzügyi szokások átalakulásával a bankfiókok forgalma csökken és szerepük is változik. Az elmúlt egy évben 16 százalékkal kevesebben keresték fel az Erste több mint száz egységből álló fiókhálózatát – mondta el Kiss Tamás, az Erste fiókhálózat és prémium szegmens vezetője.

 

A bankfiókok jelentősége az elektronikus csatornák terjedésével azonban nem lesz kisebb, csupán más a szerepük. Növekszik a személyes kiszolgálás, a pénzügyi tanácsadás jelentősége, és ehhez kell igazítani a fiókok elrendezését és az ott dolgozók munkáját. A digitalizáció segít az adminisztráció csökkentésében, az eljárások egyszerűsítésében, az így felszabaduló időt pedig az ügyfélkiszolgálás minőségének javítására lehet fordítani. Az Erste ügyfelei ma már közel 50 dokumentum típust tudnak biometrikusan aláírni, sőt, az így aláírható dokumentumok 90 százaléka már eleve elektronikusan jön létre. Nyolc termék esetében táblagépen is teljes körűen fel lehet mérni az igényeket és el lehet végezni a szükséges kalkulációkat.

„Az Erste különleges fiókot nyit meg egy különleges helyen, a Corvin Áruházban, amely több évtized után most kapta vissza eredeti, ragyogó formáját. Az új bankfiók nem csak a helyszín miatt különleges, hanem mert az Erste új, emberközeli arculatát tükrözi. A belső terek kialakítása, az új koncepció összes eleme mind azt szolgálja, hogy az ügyfelek örömmel jöjjenek hozzánk, bizalommal tudjanak fordulni kollégáink felé, hogy emberközelibbé tudjuk tenni a bankolást. A pénzügyek intézése akkor lesz igazán kedvelhető, ha a fiókok illeszkednek az emberek szokásaihoz, változó igényeihez” – tette hozzá Kiss Tamás.

Az emberközeli bankolás arról is szól, hogy azt bárhol, bármikor intézhetjük. A Corvin Áruházban kialakított fiókban a teljes nyitvatartási idő alatt – az Erste többi egységéhez hasonlóan – jeltolmácsok segítik a siket és nagyothalló ügyfeleket a pénzügyek intézésében. A tanácsadók táblagépeiken hívhatnak segítségül egy jeltolmácsot, aki az ügyintézés során végig segíti az ügyféllel történő kommunikációt jelnyelven, hangzó nyelven, illetve szükség szerint írásban. A gazdiknak négylábú kedvencüket sem kell otthon hagyni, ha a fiókba indulnak. A Corvin Áruházban nyitó, kutyabarát egységbe akár kutyasétáltatás közben is beugorhatnak ügyet intézni.

A fiók megnyitását követő héten, október 10-én Kökény Tamás ad nyilvános koncertet a Blaha Lujza téren, a Corvin Áruház előtt. A nagybőgős nyerte 2016-ban az Erste által támogatott Virtuózok zenei tehetségkutatót. Kökény Tamás kiskorától zenész akart lenni, ami sok lemondással jár, ám ő azt vallja, a lemondás se lemondás, ha valaki hisz magában – írják.

 

SOCIAL MEDIA