Konyhafőnök VIP: agyvelő, kagyló, meg néhány elvetélt ötlet

Tejszínhub

A Kihívás Napján szokatlan alapanyagokkal kellett dolgozniuk a versenyzőknek, ami többeknek is feladta a leckét. Hagymának az agyvelővel, Adának egy kagylóval, Járai Máténak pedig egy fasírttal gyűlt meg a baja, de egy dinnye is bonyodalmat okozott. 

 

A versenyzők lelkesen érkeztek meg A Konyhafőnök VIP stúdiójába, azonban a mosoly hamar az arcukra fagyott, ugyanis egy különleges alapanyag várta őket a konyhában. Mindannyiuknak az volt a feladata, hogy különböző állatok agyvelőjéből és dióból készítsenek főételt.

A kihívást Hagyma számára tovább nehezítette, hogy csirke agyvelővel kellett dolgoznia, amit magának kellett kinyernie az apró fejekből. Hagyma annyira undorodott a feladattól, hogy hozzá sem akart érni, így különböző zöldségeket használt fel erre a célra.

Járai Máté számára sem volt egyszerű a feladat: ő fasírtot szeretett volna készíteni, azonban Ákos arra kérte, hogy még glasszírozza is a velőt. A színész igyekezett követni a séfek utasításait, azonban nem értette, hogy pontosan mit kellene csinálnia.

A Kihívás Napján a második csapatnak Szent Jakab kagylóból kellett főételt készítenie és ehhez csakis zöld alapanyagokat használhattak fel. Bálint a pultról egy sárgadinnyét is elhozott, és a séfek hiába kérték, hogy gondolja át ezt a döntését, Bálint hajthatatlan volt, és kitartott az elképzelése mellett. A kóstolásnál viszont szembe kellett néznie a zsűritagokkal, akik már az elején is helytelenítették az ötletét.

Adának sem volt könnyű dolga, ugyanis sosem evett még kagylót, így nem tudta, hogy hogyan készítse el. Hirtelen ötletként nekiállt volna kirántani, azonban a séfek még időben közbeléptek, így a főeleme megmenekült.  Bár végül sikerült megfelelően elkészítenie a kagylót, a továbbjutáshoz ez nem volt elég, így a Kihívás Napján neki és Kéri Kittynek kellett távoznia a versenyből.

 

„Nem tudom, ilyet szoktak-e csinálni” – Ada elvetemült ötlettel rukkolt elő a konyhában

A versenyzőnek teljesen ismeretlen terep volt a Szent Jakab kagyló elkészítése, és bár megkóstolta az alapanyagot – ezzel elveszítve kagylószüzességét – egy olyan ötlettel állt elő, amiről ő maga is sejtette, hogy őrültség.

 

Filipánics Bálint szembement Rácz Jenőék kérésével

Bár figyelmeztették, Bálint nem hallgatott a séfekre, és kitartott a saját ötlete mellett. A kóstolásnál Zé viszont nem fogta vissza magát, őszintén elmondta a hírességnek, hogy mi a véleménye az elkészült ételről.

 

„Rajongok érted” – Az egyik versenyző teljesen lenyűgözte Rácz Jenőt

Bár Jenőt levette a lábáról az egyik híresség, Zét nem győzte meg a fogás. Hogy kinek az étele fogta meg Jenőt ennyire, kiderül a videóból.

 

„Anyám, kinyitotta a szemét” – Hagyma nem mert hozzáérni a zsűri meglepetéséhez

A versenyző új szintre emelte a konyhai eszközhasználatot, ugyanis annyira undorodott a csirke fejétől, hogy hozzá sem akart érni, így különböző zöldségeket használt fel erre a célra. Ha tudni szeretnéd, hogy miért nem jó együtt a csirkevelő és Hagyma, akkor nézd meg a videót.

 

„A felét nem értettem annak, amit mondtál” – Járai Máté elveszett a séfek tanácsai miatt

A színésznek meggyűjt a baja az étele elemeivel, és hiába próbáltak neki segíteni a séfek, egy szót sem értett abból, amit tanácsoltak neki. A pánik közepette azonban Máté hibát hibára halmozott.

 

Előzetesek

„Megnyomtam, és kijött belőle valami” – Osváth Zsolti újra undorító alapanyagot kap (11.11.)

A versenyzőket igazi próbatétel elé állítja a Kihívás második napja, mivel több olyan alapanyagot is fel kell használniuk, amihez nagy szükség lesz a kreativitásukra. Hogy miként birkóznak meg a feladattal, kiderül 20 órától A Konyhafőnök VIP legújabb részében az RTL-en.

 

Fördős Zé fordított sztriptízre kényszeríti a séfeket (11.11.)

Ákosnak és Jenőnek különféle extrém göncökbe bújva kell beállniuk a pultba, miközben Zé újabb és újabb ruhadarabokat aggat rájuk. Nézd meg A Konyhafőnök VIP legújabb adását 20 órától az RTL-en!

 

A műsor hivatalos oldalai:

 

Honlap: https://rtl.hu/akonyhafonok

Facebook: https://www.facebook.com/akonyhafonok/

Instagram: @akonyhafonok

 

Fotókredit RTL/Tulok András

 

SOCIAL MEDIA