Dr. Bándi Gyula zöldombudsman a Márkamonitor rádióműsorban

Inspiráció Kiemelt

A Márkamonitor ma esti vendége, Dr. Bándi Gyula hivatalosan a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában. Rövidebb megnevezése: zöldombudsman, avagy a jövő nemzedékek szószólója.

 

Egyebek között beszélünk arról, miként választotta meg az Országgyűlés majdnem egyhangú szavazással erre a pozícióra. Tisztázzuk, mit is csinál a zöldombudsman, hogyan képviseli a jövő nemzedékek érdekeit, mit tehet meg és az mire elég. Mit nevezünk a nemzet közös örökségének, készült-e már róla leltár? Mit állapít meg a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia harmadik előrehaladási jelentése, amely a 2017–2018-as időszakról szól? Hogy áll Magyarország a vállalások teljesítésével?

Néhány hívószó a ma esti műsorból: erdőtörvény, nemzeti parkok, PET palack, újrahasznosítás, termékdíj, hulladékgazdálkodás. Lehet-e önálló jogalany a Balaton?

Mottó:  „Felelősséget viselünk utódainkért, ezért anyagi, szellemi és természeti erőforrásaink gondos használatával védelmezzük az utánunk jövő nemzedékek életfeltételeit.”

Hangoljatok este 7-kor a 90.9 Jazzy rádióra!

A műsor online is hallgatható a jazzy.hu oldalon. A korábbi adásokat itt találod meg podcast formájában.

 

Szakács László főszerkesztő

SOCIAL MEDIA