Hazánk legújabb söre szabadelvű, felelősségteljes és gluténmentes

Kiemelt Márkák

A Gálát Budapest kocsmáiban, kisüzemi sörös boltjaiban, az interneten és koncerteken lehet megtalálni december 10-étől. A most megjelenő IPA-t egy gluténérzékeny lakótárs szenvedéseinek enyhítésére készítették először, ám most már a sör eladásaiból alapítványok is profitálnak majd.

 

Tudlik Balázs első sörét egy debreceni másfél szobás lakásban főzte még 2009-ben, most pedig az egyik legpatinásabb kisüzemi főzdében, a Fehér Nyúlban főzeti söreit. Az évek alatt hobbistából gerilla sörfőzővé vált Balázs, Gála néven hoz forgalomba egy IPA-t, amit először a Keg Sörművházban vernek csapra december 10-én.

Miért éppen gluténmentes sör?

Volt egy gluténallergiás lakótársam, aki elég sokat hangoztatta, mekkora szenvedés is neki, hogy nem ihat sört. Ezért kezdtem el otthon gluténmentes sörrel kísérletezni, és nagyon jó eredmények születtek. Innen jutottam el oda, hogy szeretném a söreimet másokkal is megismertetni.

Miért éppen Gála?

Sok barátom focirajongó, így néha én is leülök velük meccset nézni. Az összefoglalókban a gálázás kifejezés, kb. annyit jelent, hogy a csapat fantasztikusan játszott. A Gála tehát az én baráti körömben azt jelenti, hogy nagyszerű. Gála például az, ha összeülünk sörözni meg társasozni, és egész este szakadunk a röhögéstől. Ezt az emelkedett hangulatot szeretném továbbadni sörömmel!

Mit takar, hogy szabadelvű és felelősségteljes egy gluténmentes sör?

A szabadelvűség nálunk a szabadságot jelenti, ergo mindenki azt csinál, amit akar, egész addig, amíg azzal másnak nem árt. Mi ebben hiszünk. A felelősségteljesség pedig annyit tesz, hogy a bevételünk egy részével igyekszünk alapítványokat támogatni az élet minden területéről, ez most a MAROM Klub Egyesület lesz.

Miért éppen a Ricsárdgír?

Első sorban azért kezdtünk együttműködésbe a Ricsárdgír zenekarral, mert az egyik kedvenc bandánk. Másrészt az együttes és a Gála személyisége nagyon jól passzol egymáshoz. Mindkettő egy kicsit könnyed, de nem csak vicces, hanem komoly témákban is sok embert tud megszólítani egyedi stílusban. Erről az együttműködésről jövő tavasszal több részletet is megtudhattok!

SOCIAL MEDIA