Jön a nyuszi – készül a Posta

Márkák

Az idei húsvéti időszakban átlagosan ötödével nőhet a kezelendő csomagmennyiség a Magyar Postánál.

Húsvétkor átlagosan 20 százalékkal több csomagra számít a Magyar Posta a 2017-es év húsvéti időszakához képest. A karácsonyi kiemelt időszak mellett a tavasz kezdetén, a húsvét környéki pár hétben is megemelkedik a csomagmennyiség minden évben. Piackutatások szerint az emelkedés mögött részben a húsvéti ajándékozások, részben pedig a webáruházak tavaszi akciói és a szezonális bevásárlások állhatnak. A felmérések azt is kimutatták, hogy a március 15-i hosszú hétvége alatt a családoknak több idejük jut az online rendelésekre, és ez is hozzájárul a megnövekedett csomagmennyiséghez. A legforgalmasabb napok a húsvét előtti 2-3 hétben voltak az elmúlt években, de gyakran az ünnep után is kitart még a lendület.

Ügyfeleinknek javasoljuk, hogy ha húsvétra rendelnek, akkor időben tegyék azt meg, illetve mérlegeljék, hogy érdemes-e házhoz szállítás helyett csomagátvevőhelyre kérni a megrendelt terméket. A Posta jelenleg is több mint 3000 csomagátvevőhellyel rendelkezik (posták, csomagautomaták, MOL töltőállomások, Coop üzletek). Ezek között több olyan is van, amely 0-24-ben áll rendelkezésre, illetve mindegyik átvevőhely az adott település forgalmas részén található, így könnyen útba ejthető.

A Magyar Posta – hasonlóan a karácsonyi kiemelt időszakhoz – húsvétkor is nagy figyelmet fordít a csomagok kezelésére és kézbesítésére. A 2017-ben elvégzett fejlesztések idén is hozzájárulnak a gyors és hatékony csomagfeldolgozáshoz: így például a telephely létesítések és bővítések, az eszközbeszerzések, illetve a csomagátvevőhelyek számának növelése, valamint a csomagautomaták kapacitásának emelése. Tavaly a karácsonyi időszak tervezésekor a Magyar Posta több nagyfeladóval szoros együttműködést alakított ki, aminek köszönhetően a várható csomagmennyiség jelentős részéről napi előrejelzés állt rendelkezésre, és ez nagymértékben segíti az erőforrások optimális kihasználását.

A Magyar Posta 2018-ban is folytatja logisztikai fejlesztéseit: az év végi kiemelt szezonra egy új csomagfeldolgozó gépet is munkába fog állítani, amely jelentősen bővíti a Posta automatizált csomagfeldolgozási kapacitását.

SOCIAL MEDIA