Független tőzsdei vállalat lett a PayPal

Piac

Július 20-ával megkezdődött a kereskedés az online fizetési szolgáltató részvényeivel, ezzel hivatalosan is befejeződött a vállalat eBayről történő leválasztása.

A PayPal hivatalosan is különvált az eBay-től, és megkezdődött a kereskedés a vállalat részvényeivel. A szolgáltató korábban is volt már tőzsdei vállalat a NASDAQ-on, mielőtt az eBay 2002-ben felvásárolta 1,5 milliárd dollárért.

A PayPal részvényei már 2015. július 6. óta elérhetők voltak PYPLV szimbólum alatt, ami lehetővé tette a befektetők számára, hogy már a kibocsátás előtt kereskedjenek a részvények megvásárlásának jogával. A szétválási szabályzatnak megfelelően, aki július 8-án (Record Date) eBay törzsrészvénnyel rendelkezett, 2015. július 17-én minden egyes eBay részvény után egy darab PayPal törzsrészvényt kapott. Ez az időszak július 17-ével lezárult le, július 20-tól a megszokott szabályozás szerint megkezdődött a PayPal törzsrészvények kereskedése.

A PayPal jelenleg 169 millió aktív fogyasztói számlával rendelkezik a világ 203 piacán, és a tavalyi évben 235 milliárd dollár összesített fizetési mennyiség feldolgozásával (a mobilkészülékről történő fizetések értéke 46 milliárd dollár volt) több mint 8 milliárd dollár nyereséget termelt.

SOCIAL MEDIA