Több száz új csomagátvételi ponttal bővül az Alza.hu kiszállítási hálózata Magyarországon

Hírek Kiemelt

Az Alza.hu webáruház jelentős mértékben szélesíti átvételi pontjainak hálózatát Magyarországon. A vásárlók, a Foxposttal kötött új együttműködési megállapodásnak köszönhetően, mostantól 126 Foxpost csomagautomatába is kérhetik termékeik kiszállítását. Emellett a cég tervezi saját AlzaBox csomagátvételi automatái számának növelését is. Ezek a praktikus csomagátvételi pontok különösen hasznosnak bizonyultak a megrendelt termékek kiszállítására és átvételére a koronavírus okozta járványhelyzetben, biztonságos és érintkezésmentes alternatívát nyújtva a vásárlóknak.

 

Az Alza több mint 200.000 terméket kínál Magyarországon. A termékek személyes átvételére eddig a budapesti bemutatóteremben nyílt lehetőség, valamint rendelkezésre állt 18 AlzaBox, illetve egyéb módok is (házhozszállítás, futár, postahivatal stb). A Foxposttal kötött új megállapodásnak köszönhetően most 126 új csomagátvételi ponttal bővült az átvételi hálózat az egész országban. A vevők 850 forintos áron kérhetik csomagjaik kézbesítését, ezt a szállítási módot a vásárlás során kell kiválasztani és a kosárba tenni.

Az Alza tervei között szerepel saját csomagátvételi automatáinak, az úgynevezett AlzaBoxoknak is további nagyszámú telepítése. Csupán 2021-re több mint 100 ilyen pontot kíván létrehozni a webáruház. A csomagátvételi pontokra történő kézbesítés kifejezetten kedvelt a vásárlók körében és hatékonynak bizonyult a cégnél még a koronavírus alatti krízishelyzetben is – az előző évhez képest 130%-kal nőtt ez a kézbesítési forma, az automaták telítettsége pedig leginkább a karácsony előtti szezon forgalmához hasonlított.

Az AlzaBox ideális megoldás az érintkezésmentes, azaz a biztonságos kézbesítéshez – a csomagátvétel általában néhány másodpercbe telik, és minden egyes kézbesítéskor fertőtlenítjük a dobozokat. Az érintkezésmentes kiszállítás lehetősége, illetve az ügyfeleink számára nyújtott minél közelebbi kiszolgálás voltak azok a tényezők, ami miatt újabb csomagpontok bekapcsolásáról döntöttünk. Célunk még több biztonságos kiszállítási lehetőséget kínálni, illetve egyben felkészülni a főszezonra is”- nyilatkozta Takács Csaba, az Alza.hu vezetője.

Az AlzaBoxok, a Foxpost automatákhoz hasonlóan, az olyan forgalmasabb helyeken találhatóak, mint például a benzinkutak vagy a bevásárlóközpontok közvetlen környezete. Az AlzaBoxok előnyei közé sorolható még nonstop, 0-24 órás működésük is. A vásárlók gyakran kérik a kisebb méretű tárgyak: mobiltelefonok, fogyasztói elektronikai cikkek, számítógép alkatrészek, laptopok, illatszer termékek vagy szabadidős felszerelések kézbesítését,  ezen felül persze természetesen lehetőségük van például egy láncfűrész vagy egy varrógép megrendelésére is az automatákba.

 

SOCIAL MEDIA