Tejtermékeket helyettesítő gyárat látogattak meg a jövő testnevelői

Hírek

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem csoportja a tojásfehérje-alapú tejtermék-analóg ToTu-termékeket gyártó, 100%-ban magyar vállalat üzemébe látogatott.

 

A túrót, sajtkrémet, tejfölt, tejet helyettesítő termékek kiválóan alkalmazhatóak sportolók izomzatának növelésére és az időskori izomtömeg vesztés lassítására egyaránt, mert koncentráltan tartalmaznak nagyon jó minőségű, aminosav-összetételében kiváló fehérjéket. Mindezt úgy, hogy zsír- és szénhidrát-tartalmuk is elenyésző – írják.

„Az időskori balesetek szinte mindig az izomtömeg vesztése miatt következnek be, ami miatt az idős emberek koordinálatlanabbul tudnak mozogni, így sétálni is. Ennek elkerülésére kiváló lehetőséget biztosítanak a ToTu termékek, melyekből már viszonylag kis mennyiség is jelentős, az izomzat megőrzését segítő fehérjebevitelt biztosít. Ráadásul a termékeknek a közelmúltban megjelentek az ízesített epres desszert, kávés ital változatai is, ami még élvezetesebbé és ízletesebbé teszi az aminosavpótlást” – mondta Dr. Németh Csaba, aki a látogatás során bemutatta az üzemet a csoportnak.

A ToTu termékek fejlesztésekor nagy hangsúlyt kapott, hogy a helyettesítendő termékkel megegyezően viselkedjenek a konyhában főzés, sütés, fagyasztás során. A karácsonyi időszakban a tejfehérje-allergiások, laktózérzékenyek és minden tejmentesen táplálkozó használhatja az édességek elkészítésekor.

 

SOCIAL MEDIA