RTL: Ütős vasárnapok jönnek – október végén indul a Sztárbox!

Tejszínhub

Október 29-től minden vasárnap 19 órától az ökölvívásé lesz a főszerep az RTL műsorán. Az igazán ütősnek ígérkező, élő showműsorban három súlycsoportban csapnak össze a hazai sztárvilág csillagai. A versenyzők női könnyű-, férfi közép- és férfi nehézsúlyban mérik össze tudásukat, a többfordulós sportesemény keretében a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. A sztárok felkészüléséről több hónapja az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, Kovács Kokó István és szakemberekből álló csapata gondoskodik. A negyeddöntőkre, elődöntőkre és döntőre az Eventim felületén tudnak jegyet vásárolni az érdeklődők.

 

Azt már tudható, hogy a Sztárbox műsorvezetői Csobot Adél, Szujó Zoltán és Héder Barna lesznek. Hozzájuk csatlakozik A Tanár című sorozatból, a Celeb vagyok, ments ki innen című realityből is ismert Varga Ádám színész, aki műsorvezetőként a Sztárbox social felületein fog feltűnni.

A sztárok nem fognak kesztyűs kézzel bánni egymással, és itt is a szabályok diktálnak. A női könnyűsúlyban 4×1,5 perc, míg a férfi közép- és nehézsúlyban 4×2 perces menetek során mérik össze erejüket a versenyzők. A menetek között 1 percük lesz arra, hogy felkészüljenek az újabb összecsapásra. A versenyzők 14 unciás kesztyűkkel küzdenek. A mérkőzésekre a három rászámolás szabálya érvényes, a harmadik rászámolás automatikus TKO-t, azaz technikai kiütést jelent. A bíró alkalmazhat álló rászámolást is, vagyis, ha úgy ítéli meg a versenyző állapotát, akkor a rászámolást már a versenyző álló helyzetében is elkezdheti vagy akár be is szüntetheti a találkozót. A Sztárbox a 10 pontos pontozási rendszert alkalmazza, azaz minden menet győztese 10 pontot kap, a vesztes pedig teljesítményétől függően kevesebbet. Ha valaki mind a 4 menetet megnyeri, 40 pontos maximális pontszámot kaphat. Minden mérkőzés előtt a bíró ellenőrzi a felszereléseket (foggumi, mélyütésvédő, mellvédő, bandázs, bokszkesztyűk). A versenyzők csak amatőr bandázst használhatnak. Vazelin és adrenalin használata megengedett.

A Sztárbox negyeddöntőinek párosításai az alábbiak szerint alakulnak. Azt azonban, hogy az egyes párosok hányadik negyeddöntőben lépnek először ringbe, csak később fedik fel.

A női könnyűsúly mérkőzései túlmutatnak a cicaharcon. Nyári Dia Járai Kírával mérkőzik meg, míg Berki Mazsi Megyeri Csillával csap össze. Sáfrány Emese Dobos Evelinnel, Janicsák Veca pedig Szabados Ágival vív meg a továbbjutásért. A férfi középsúlyban is izgalmas és látványos mérkőzésekre számíthatunk. Kállay-Saunders András Józan Lacival, Molnár Áron Frohner Fecóval, ifj. Schobert Norbert pedig Istenes Bencével csap össze. Kabát Peti kézsérülése – eltört a jobb hüvelykujja az edzés során- ellenére is arra készül, hogy legyőzi ellenfelét Rácz Jenőt és továbblép az elődöntőbe. Férfi nehézsúly nagyágyúi is arra készülnek, hogy a negyeddöntő győzteseiként hagyják el a ringet. Nagy Ervin Árpa Attilával küzd meg, aki bicegve érkezett a műsor sajtótájékoztatójára, mivel az egyik edzésen az edzőpartnere ráesett a lábára, ami által részleges külső bokaszalag szakadást és két helyen bokarepedést szenvedett, de természetesen készül megmérettetésére a negyeddöntőben, ahogy a többiek is. Curtis Szegedi Fecsóval mérkőzik meg. Brash Bence KKevinnel csap össze, Dobrády Ákos pedig Pintér Tenyával lép ringbe.

Sztárbox október 29-től minden vasárnap 19:00 órától az RTL-en.

Riz Levente Sport-és Rendezvényközpont címe: 1173, Budapest, Pesti út 86-88.

 

A műsor hivatalos oldalai:

Honlap: www.rtl.hu/sztarbox

Facebook: facebook.com/sztarboxrtl

Instagram: @sztarboxrtl

TikTok: @rtlhu

Jegyértékesítés: https://www.eventim.hu/hu/jegyek/sztarbox-budapest-riz-levente-sport-es-rendezvenykoezpont-622876/event.html

 

 

SOCIAL MEDIA