Premier League: tartja a lépést a Liverpool

Tejszínhub

A Liverpool a Southampton otthonába látogatott kedden este. A feladat egyszerű volt: nyerni kell, ha meg akarják őrizni az esélyüket a bajnoki győzelemre. 

 

A Manchester City adott egy utolsó esélyt a Liverpool csapatának. A kékek csak döntelent játszottak hétvégén a West ham vendégeként, azaz vesztettek két pontot, így csak 90 ponttal vezették a tabellát. Egyszerű volt tehát a képlet: ha tehát a Liverpool győz Southamptonban, akkor 89 pontja lesz, és a döntés az utolsó fordulóra marad.

A vörös ördögök esélyeit rontotta, hogy két meghatározó játékosuk, Van Dijk és Salah sérülés miatt nem játszhatott, így a csapat lényegében tartalékosnak számított. De Liverpoolban hosszú a kispad, a helyettesek jól oldották meg a feladatukat. Igaz, a Southampton elég hamar ráijesztett a vendégcsapatra, ugyanis Redmond már a 13. percben betalált Allison hálójába. Hidegzuhany!

Ám egy percig sem volt kétséges, melyik a jobb csapat, a Liverpool hátrányban játszva is kapujához szögezte a hazai gárdát. Nyomasztó fölényük a 27. percben érett góllá, amikor Minamino közelről elemi erővel vágta a labdát a bal felső sarokba, így a szünetben már döntetlen állással vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

Szünet utén ott folytatták a csapatok, ahol 45 perc után abbahagyták. A labda csak másodpercekre volt a hazaiaknál, akik megpróbálkoztak volna egy-két kontrával, de szinte a felezővonalig sem jutottak. A nyomasztó vendégfölény a 67. percben érett ismét góllá, Matip fejesével már vezetéshez jutott a ‘Pool. Innen már nem volt kétséges a végeredmény, a Liverpool hozta a kötelezőt.

A végső döntés tehát a vasárnapi záró fordulóra marad, amikor az összes mérkőzés 17 órakor kezdődik. A Manchester City saját kezében tartja a sorsát: ha legyőzi otthon az Aston Villát, akkor bajnok. De ha nem nyer a Guardiola-legénység, a Liverpool pedig győz otthon a Wolves ellen, akkor bizony az utolsó pillanatban helycsere lesz.

Nagy izgalmak várnak ránk vasárnap is. Este háromnegyed hét táján pedig hatalmas örömünnep lesz valahol.

 

SOCIAL MEDIA