Bajnok a Manchester City, de micsoda záróforduló végén!

Hírek

A Premier League idei versenyfutása az utolsó pillanatig hatalmas izgalmakat tartogatott. A 37. forduló után a Manchester City 90, az őket üédöző Liverpool 89 ponttal várta az utolós meccseket. Aki csak a végeredményt látja, azt gondolhatja, érvényesült a papírforma…

 

A 38. fordulóban a Manchester City 3:2 arányban legyőzte az Aston Villát, a Liverpool pedig a Wolverhamptont, így maradt köztük az egypontos különbség, Guardiola legénysége behúzta az utolsó meccset és ezzel a bajnoki aranyérmet. De micsoda izgalmak után! A Citynek a biztos bajnoki címhez feltétlenül győznie kellett otthon. Ennek megfelelően nekirontottak a 11 emberrel védekező vendégcsapatnak, de a támadásaikból hiányzott a korábban megszokott tűz és fantázia. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a beszorított ellenfél egy váratlan kontrával megszerezte a vezetést, Cash rúgott gólt a 37. percben. Szünet után sem változott a játék képe, a City játékosai leszegett fejjel mentek előre, de semmi nem sikerült, sem a passzok, sem az indítások, sem a lövési kísérletek. Sőt, hogy a helyzet igazán reménytelen legyen, Coutinho a 69. percben kettőre növelte a vendéggólok számát. A meccs vége előtt 20 perccel a 0:2 az álmoskönyvek szerint nem sok jót ígér…

A Liverpoolban játszott mérkőzésen időközben szintén furcsa dolgok történtek. A vendég Wolverhampton Neto révén már a 3. percben vezetést szerzett, a hazaiak csak a 22. percben tudtak egyenlíteni Mané góljával. A Liverpool nagyot játszott a győztes gól megszerzéséért, hiszen döntetlen még mindig a City aranyérmét jelentette. Közel 60 percig tartott a Pool reménykedése, hogy egy góllal megfordítják a bajnoki cím sorsát, hiszen a 0:2 arányban vesztésre álló City helyzete reménytelennek tűnt, Klopp gárdája egyetlen kis gólocskával megdicsőült volna.

Ekkor következett a szezon talán legnagyobb feltámadása. A City egészen valószínűtlen módon 5 perc alatt rúgott 3 gólt! A 76. percben az alig hét perccel korábban beállt Gündogan, a 78. percben Rodri, a 81. percben ismét Gündogan talált a vendégek kapujába.

A Liverpool ezután már hiába rúgott két gólt, megvolt a győzelem, de az egy pontos hátrány is megmaradt. Klopp gárdája szombaton a BL serleggel vigasztalódhat.

A City a 75. percben még a pokolban, a 81. percben már a mennyben! Több mint 53 ezer manchesteri torokból harsant fel a diadalordítás, a gárda ezzel a hihetetlen ötperces feltámadásssal bebiztosította a hatodik Premier League aranyérmét, a korábbi bajnoki szisztémában szerzett két elsőséggel együtt tehát nyolcszoros angol bajnok lett. Ősszel pedig ismét nekifuthat a Bajnokok Ligájának, hogy végre megszerezze azt a nagyon áhított serleget is.

 

SOCIAL MEDIA