Huszonnyolc magyar sportoló felkészülését támogatja a Toyota

Hírek Kiemelt

A Toyota 2016-ban nyolc évre szóló együttműködést kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, 2017-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnere lett – járművekkel, mobilitási szolgáltatásokkal és megoldásokkal segítve az ötkarikás mozgalmat.

 

A Toyota által támogatott magyar sportolók között helyet kaptak olimpiai bajnokok és feltörekvő tehetségek egyaránt, akik számára az összetartozást, a csapategységet, az olimpiai eszmét is szimbolizálják ezek az autók, amelyek megkülönböztetik őket a közúti közlekedők tömegétől. Az autó oldalán a vadonatúj Team Hungary logó és az öt karika jelzi a küldetést és mutatja az utat, no meg azt, hogy az egyedi szignalizációt kapott környezetbarát öntöltő hibrid elektromos Toyota C-HR használója egy azok közül, akik hazánk képviseletére, a sportra és a jó olimpiai szereplésre tették fel az életüket. A támogatott sportolók kiválasztása még tavaly történt meg a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai javaslatai alapján, az együttműködés pedig az idén ugyanazokkal a sportolókkal folytatódott.

A támogatott sportolók között a kajak-kenu sportot az olimpiai és világbajnok Kozák Danuta, Csipes Tamara, Hadvina-Bodonyi Dóra, Tótka Sándor, és az olimpiai ezüstérmes Varga Ádám, valamint a paralimpiai és világbajnoki aranyérmes Kiss Péter Pál képviseli (az ő felkészülését a Toyota a C-HR helyett egy Proace kisbusszal támogatja). A Toyota által támogatott úszók között helyet kapott az olimpiai bronzérmes, valamint világ- és Európa-bajnok Telegdy-Kapás Boglárka, a világbajnoki ezüstérmes Olasz Anna, az olimpia bronzérmes Kenderesi Tamás, és az olimpiai ezüstérmes és világ- és Európa-bajnok Rasovszky Kristóf is. A támogatott olimpikonok között a vívósportot Márton Anna világbajnoki bronzérmes kardívó, Siklósi Gergely olimpiai ezüst és világbajnoki aranyérmes párbajtőr vívó, és Szatmári András olimpiai bronz és világbajnoki aranyérmes kardvívó képviseli. A támogatottak körét erősíti emellett Szőke Alex világbajnoki ezüstérmes és Lévai Tamás világbajnoki bronzérmes birkózó, Pupp Réka Európa-bajnoki bronzérmes és Sipőcz Richárd judoka, Kovács Sarolta és Marosi Ádám olimpiai bronzérmes és világbajnok öttusázók, Gulyás Michelle világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes öttusázó, Pekler Zalán ifjúsági olimpiai aranyérmes és Péni István világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki aranyérmes sportlövő, Vas Kata Blanka Európa-bajnoki ezüstérmes kerékpározó, Boros Viktória U23-es Európa-bajnoki aranyérmes súlyemelő, Patakfalvy Luca taekwondos, Bragmayer Zsanett világbajnoki ezüstérmes triatlonos és Vadnai Benjámin ifjúsági aranyérmes vitorlázó.

„Hatalmas büszkeség számunkra, hogy a Toyota a világszintű és hazai olimpiai és paralimpiai, valamint speciális olimpiai mozgalom támogatója lehet, és hihetetlenül inspiráló számunkra, hogy Tokió után válogatott hazai sportolók párizsi felkészülését is támogathatjuk. Fontosnak tartjuk, hogy a hazánk számára már rengeteg dicsőséget szerző sportoló ikonok és olimpikonok mellett számos új reménység munkáját is segíthetjük, reményeink szerint hozzájárulva ahhoz, hogy saját határaikat és a lehetetlent legyőzve újfent nagyszerű eredményekkel örvendeztethessék meg a hazai sportkedvelőket. Legalább ilyen nagy jelentőséget tulajdonítunk annak is, hogy e remélhetőleg az idősebb és fiatalabb generációk számára egyaránt inspirációul szolgáló sportolók büszkén vállalják elkötelezettségüket az egészségtudatos és a környezettudatos élet mellett, hitünk szerint sokakat motiválva az ezeket az értékeket szem előtt tartó tudatos döntések meghozatalára a saját életükben” – fogalmazott az aztók átadásakor Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációs vezetője.

 

SOCIAL MEDIA