Már nyáron megérkeznek a vadonatúj Toyota bZ4X első példányai Magyarországra

Hírek Kiemelt

Már hazánkban is foglalható a Toyota első dedikáltan akkumulátoros elektromos autónak fejlesztett, csak ezzel  a hajtáslánccal elérhető modellje, a vadonatúj bZ4X nagyméretű SUV.

 

A kimondottan akkumulátoros elektromos autók számára fejlesztett eTNGA platformra épülő modell az új bZ (Beyond Zero) almárka első sorozatgyártású modellje. Az éles formaterv, a tágas belső tér és a hamisítatlan SUV teljesítmény kiemelkedővé teszi a modellt a kategóriában. Emellett itt mutatkozik be az új összkerékhajtási rendszer, amely az első és a hátsó tengely különálló elektromos meghajtása révén kivételes képességeket biztosít. Hatékony hajtásláncának és energiamenedzsmentjének köszönhetően az elsőkerékhajtású modell akár 516 kilométer megtételére is képes a hivatalos, homológ WLTP adatok alapján. Mindez 14,3 kWh/100 km-es fogyasztásnak felel meg. Az összkerékhajtású bZ4X esetében a hivatalos érték eléri a 470 kilométert, ami 15,8 kWh/100 km-es fogyasztást jelent.

A kiemelkedő hatótávhoz a bZ4X 71,4 kWh-s akkumulátora is hozzájárul, amelynek fejlesztése során az eddig világszerte közel 20 millió öntöltő hibrid elektromos autót értékesítő, mára Európában több, mint 60%-ban hibrideket értékesítő Toyota negyed évszázados elektromos tapasztalatát kamatoztatta. Az akkumulátor minőségét szemlélteti az opcionális kibővített garanciaprogram, amely 10 év vagy 1.000.000 megtett kilométer után is garantálja a 70 százalékos kapacitást.

Az ügyfélkiszállítások az első piacokon már idén nyáron megkezdődnek. A kínálat különböző vásárlási lehetőségeket kínál, beleértve az új, all inclusive lízingprogramot, ami magában foglalja a karbantartást, a fali töltőt és a connected szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

 

SOCIAL MEDIA