Mfor: Kiszállt az egészségügyből Dzsudzsák Balázs

Hírek

A DVSC középpályása már évek óta több lábon áll, sportkarrierje mellett úgy tűnt, hogy az üzleti világban is igyekszik megalapozni a jövőjét. Sportszerkereskedő cége után sorra bővült Dzsudzsák Balázs érdekeltségi köre, ráadásul a legkülönfélébb területeken próbálta ki magát tulajdonosként a fa- és építőanyagkereskedelemtől a léghajógyártásig – írják.

 

Tavaly év végén azonban szűkíteni kezdte gazdasági érdekeltségei körét, hiszen mint arról a portál is beszámolt, megvált a 2021 novemberében alapított BGZN Tüzép Kft.-ben lévő részesedésétől. Most pedig az egészségügy területének is búcsút int a cégkivonatokban szereplő információk alapján.

2019 második és harmadik hónapjában többedmagával létrehozta a Rába Medical Center és a Rába Medical Invest Kft.-ket. Előbbi főtevékenysége az egyéb humán egészségügyi ellátás, utóbbié pedig a vagyonkezelés és idővel ennek leánycégévé is avanzsált a Rába Medical Center.

Az egyébként Dzsudzsák Balázs érdekeltségei közül az anyagilag legjobban teljesítő társaságtól azonban egy hónappal ezelőtt megváltak a tulajdonosok. Dzsudzsákék még a tavalyi év során ugyanis kaptak egy vételi ajánlatot a cégre vonatkozóan, melyet a taggyűlés 2022. november 29-én elfogadott – derül ki a cégbíróságra benyújtott papírokból – teszik hozzá.

Ez alapján mind az öt tulajdonos (Dzsudzsák Balázs mellett még Vörösbaranyi József, Majzik-Gérnyi Katalin, Szekér Zoltán és Soós Imre) eladta részesedését, a győri Széchenyi István Egyetemnek. A tulajdonosváltozás március 13-i dátummal történt meg, amit a cégbíróság március 29-én jegyzett be a cégkivonatba.

Az új tulajdonos új ügyvezetőt jelölt ki, aki nem más, mint Simon Róbert Balázs győri fideszes parlamenti képviselő felesége, Simon Róbert Balázsné Nagy Bernadett, aki mindkét cég vezetését megkapta a cégadatok szerint – írja a 24.hu, amely portál hozzáteszi, hogy a vételi ajánlat elfogadása idején Dzsudzsák jóbarátja,Szijjártó Péter külügyminiszter tagja volt a győri egyetem fölött tulajdonosi jogosultságokkal bíró vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának. Szijjártó február közepén volt kénytelen lemondani a többi minisztertársával együtt a kuratóriumi tagságáról, miután az Európai Bizottság jelezte aggályait a politikusi összeférhetetlenséggel kapcsolatosan.

 

Fotó: DVSC

 

SOCIAL MEDIA