Rangos dizájn díjat nyert a Toyota

Hírek Kiemelt

A Toyota tanulmányautója, a Compact Cruiser EV nyerte meg 2022-es a neves Car Design Award díjat.

 

A Toyota Nizzában található európai formatervezési központjában (Toyota ED2) készült Compact Cruiser EV-t tavaly decemberben mutatták be a tokiói Mega Weben.

Már több mint 30 éve kutatjuk az elektromos autózást és ez idő alatt hosszú utat tettünk meg” – fogalmaz Simon Humphries, a Toyota Design vezetője. „Az első találkozás átmeneti időszakát követően az emberek olyan zéró emissziós autókat akarnak majd, amelyek önmagukról és saját életstílusukról szólnak. A Compact Cruiser EV pedig tökéletes példát szolgáltat ehhez a trendhez.”

A Toyota Compact Cruiser EV úgy készült, hogy gazdagabbá tegye célközönsége életét. A professzionális városi életet folytató fiatalokat szólítja meg, akik aktív kalandvággyal rendelkeznek – számukra egyedi, magával ragadó, mindenhová eljuttató, összkerékhajtású EV élményt nyújt. Határozott külső megjelenésének számos stíluseleme a legendás, első generációs Land Cruiserről érkezik, beleértve az ikonikus terepjárós sziluettet és az egyszerű, erőt sugárzó elemeket.

„A zsűri elnökeként megoszthatom, hogy az idei évben a Toyota minden kategória döntősei között jelen volt” – árulja el Silva Baruffaldi, az Auto&Design szerkesztője. „A formanyelv mellett a sorozatgyártású autók között az Aygo Cross volt jelen és persze a díjnyertes Compact Cruiser EV-ről sem szabad megfeledkezni. Mivel a Car Design Award nem egy autót szólít meg, hanem a formatervezői csapatot, ezért az idei év egyértelműen a Toyota globális formatervezésének elismeréséről szól.”

 

SOCIAL MEDIA