Generációk kedvenc rajzfilmje tér vissza új évaddal a Minimaxra

Hírek

Az „Egyszer volt, hol nem volt…” sorozat a mai szülők számára ismerős lehet, hisz már több mint negyven éve szórakoztatva tanítja a gyerekeket. A most debütáló, legújabb évad a bennünket körülvevő tárgyakról szól és hasznos információval gazdagítja a kicsik ismereteit.

 

A történetmesélő szerepében most is a talpig szakállas Mester áll, aki a többi bájos szereplővel együtt meséli kicsiknek és nagyoknak a tárgyak keletkezéséről szóló érdekes történeteket – roppant szórakoztató módon. A Mester utazásai során például megkéri Arkhimédészt, magyarázza el az ikozaéder működését, amelyből a focilabda származik. De megkérdezi Blaise Pascalt is, hogyan találta fel a számológépet vagy éppen Hernán Cortést, hogy miért hozott csokoládét Európába.

A sorozat lehetőséget kínál különböző tudományágak – történelem, földrajz, fizika, természettudományok, filozófia – felfedezésére, valamint bemutatja, hogy ezek a mindenki által használt tárgyak hogyan játszottak szerepet történelmünk alakításában. A humorral átszőtt történeteken keresztül főhőseink megmutatják a gyerekeknek, milyen szórakoztató is lehet az ismeretszerzés.

A sorozat alkotói az elhangzott információkat a kis nézők életkori sajátosságaihoz igazították, így a szókincs a legkisebbek számára is könnyedén elsajátítható. Minden epizód az adott téma bevezetőjével kezdődik, majd a Mester térben, időben és tudásterületeken átívelő rendkívüli utazásra kalauzol bennünket, ahol beszélő malacokkal, fáraó futballistákkal, de még szemüveget kereső rövidlátó királyokkal is találkozhatunk – írják.

Az „Egyszer volt, hol nem volt… a tárgyak” gyereknapon, május 26-án 19:30-kor debütál a Minimaxon, és mindennap ugyanebben az időpontban lesz látható.

 

SOCIAL MEDIA