A női munkavállalói jóllétet támogatja a Publicis Groupe Hungary új programja

Hírek

Tovább folytatja és szélesíti DEI programját a kreatív-, média-, produkciós és digitális ügynökség. A Publicis Groupe Hungary a nyílt és befogadó céges kultúra további erősítése és az egyéni munkavállalói igények támogatása jegyében mutatta be múlt héten a női munkavállalókat érintő támogató programját. A kezdeményezés új mércét állít fel a befogadás és a nők jólléte terén, hiszen a program kifejezetten a fájdalmas menstruációval vagy a menopauzával kapcsolatos kihívásokkal szembesülő női munkavállalókat támogatja.

 

„A Publicis Groupe Hungary-nél elkötelezetten hiszünk abban, hogy a különbözőségeink értéket képviselnek. Egy befogadó munkahelyi környezet megteremtéséhez figyelembe kell vennünk munkavállalóink különböző egyedi igényeit is. A nők a menstruációs ciklusuk vagy a menopauza idején számos érzelmi és fizikai kihívással szembesülhetnek. Szeretnénk ezen időszakokban olyan szupportív környezetet és kézzelfogható segítséget nyújtani, amivel nem csak a női kollégáinkat támogatjuk, hanem elősegítjük a nyílt kommunikációt és egy ítélkezés- és stigmáktól mentes munkahelyi környezetet” – mondta Komáromi Zsófia, a Publicis Groupe Hungary Chief Talent Officer-e.

Bár minden női munkatársat érint a menstruációs ciklusuk vagy a menopauza, mégis tabunak számít ez a kérdés a munkahelyen (is). Ezért is fontosak azok a szervezetek, akik a nyitott párbeszédet és az edukációt erősítik ebben a témában. A programot szakmailag olyan szervezetek támogatják, mint a Nyitottak Vagyunk, az Endometriózis Magyarország, az Iványi Orsolya, menopauza edukációs aktivista, a Magyar Menopausa Társaság vezetőségi tagja által vezetett Menopauza-barát Munkahely és a CMF Medical, az igénybe vehető támogatások között megtalálható:

  • Flexibilis munkaidő keretein belül további rugalmasság (pl. home office napok növelése)
  • Kedvezményes orvosi konzultáció és vizsgálat CMF Medical-ban
  • Menopauza tanácsadás és konzultáció
  • Coaching és pszichológiai támogatás
  • Elérhető női higiéniai termékek

 

“A statisztikák alapján az endometriózis minden tizedik termékeny korú nőt érinti, ez világszerte 198 millió, Magyarországon több mint 200 ezer főt jelent, ráadásul ez a női eredetű meddőség vezető oka is. Az EndoCost tanulmány szerint a munkakiesésből származó és az egészségügyi költségek összesen több mint 635 milliárd forintra tehetők évente. Mi 2010 óta foglalkozunk az endometriózis edukációjával, küldetésünk, hogy minden nőnek joga van a fájdalommentes, teljes élethez. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy felhívjuk a figyelmet a fájdalmas menstruáció okaira, tüneteire és veszélyeire és a kezelési lehetőségekre” – mondta Salamon Adrienn, a Női Egészségért Alapítvány elnöke és a World Endometriosis Society vezetőségi tagja, World Liaison Leader.

“Egy ilyen együttműködés fontos lehetőség arra az edukációra, hogy a fájdalmas menstruációt sosem szabad normálisnak tekinteni, és ilyen esetben minél hamarabb érdemes szakemberhez fordulni. Rendelőnkben különös odafigyeléssel vizsgáljuk a fájdalmas menstruáció okait, ráadásul Magyarországon és Budapesten egyedülálló színvonalon érhető el nálunk az ambuláns méhtükrözés, amivel számos nőgyógyászti betegség idejében történő diagnosztizálásában és terápiás kezelésében segíthetünk” – mondta dr. Penyige Áron, a CMF Medical szülész-nőgyógyásza.

 

A fotón: Kassai Bettina és Komáromi Zsófia

 

SOCIAL MEDIA