FA Kupa: a Manchester City döntős

Tejszínhub

A Manchester City számára égetően fontos volt, hogy a Real Madrid elleni, frusztráló BL-kiesés után sikerélményük legyen. Triplázás idén nem lesz, de a duplázás még összejöhet. 

 

A Manchester City, a tavalyi szezon triplázója és a Bajnokok Ligája címvédője az FA-kupa elődöntőjében lépett pályára a Chelsea ellen. Valószínűleg még a lábukban, de még inkább a fejükben volt, ahogy kiestek a Real Madrid elleni különös tizenegyespárbajban.

A meccs egyáltalán nem volt lefutott, hiszen a londoni kékek már töbször megtréfálták őket, és a jó forámában játszó Chelsea nemrég 6-0-ra győzte le az Evertont.  A mérkőzésen a City birtokolta többet a labdát és dominált, ám a Chelsea volt az, amely veszélyesebb helyzeteket teremtett, különösen Nicolas Jackson személyében, aki azonban elhibázta a nagy lehetőségeit. Jackson egyik ilyen ziccere sem érett góllá, és a City megúszott egy tizenegyesgyanús helyzetet is. De a meccs végén Bernardo Silva egy visszapasszolt labdát kapura lőtt, így a City 1-0-ra győzött és bejutott az FA-kupa döntőjébe.

A döntő másik résztvevőjére holnap derül fény,  16.30-kor a másodosztályú  Coventry City csap össze a Manchester Uniteddel.

SOCIAL MEDIA