Cápák Között: a műsor történetének legnagyobb ajánlata hangzott el

Tejszínhub

Másfél milliárd forintot kért egy vállalkozó, a Cápák pedig összesen több mint 100 millió forint értékben tettek befektetési ajánlatot a Cápák között hatodik évadának negyedik adásában.

 

Lesz-e belvárosi Dínópark?

49%-os részt felajánlva a vállalkozásból, az üzleti showműsor magyarországi történetének legnagyobb ajánlatával érkezett a Cápák elé Horváth Ákos és Putz Attila. 2,5 milliárd forintot kértek, hogy a belvárosi Retró Múzeumuk után Dínópark-tulajok legyenek a Cápákkal együtt. Bár vannak a stúdióban „őscápák”, a befektetők mégsem szálltak be a budapesti őslénypark létrehozásába.

 

Fóliás Juci „betakart” egy Cápát

Bútorok, panellakások megújításáért dolgozik Zsámboki Judit, akit „Fóliás Juci”-ként ismernek vevői és partnerei. A családi garázsból indult vállalkozás ma már 300 milliós árbevételű céggé nőtte ki magát. A több mint 700 ezer magyar panellakás potenciális aranybánya a vállalkozó szerint, ezért Judit 50 millió forintot kért a befektetőktől, amiért 8%-ot ajánlott fel. Mivel a cégük tőkehiányos, nem tud minden megrendelést azonnal teljesíteni, a pénzzel gyorsítana a rendszeren. Balogh Petya ki is próbált egy fiók-fóliázást a stúdióban, nosztalgiát érezve gyerekkora iránt, amikor még ő maga is panellakásban lakott és hasonlóképpen építgették-szépítgették lakásukat. Orbók Ilonának nagyon szimpatikus volt a vállalkozó karakán stílusa, hogy négy gyerek mellett vállalkozóként helyt áll, ezért 30%-ért megadná az 50 milliót, úgy, hogy 3 év múlva kiszáll, de ha a potenciális vevő – akit ő hoz – nagyobb üzletrészt akar, akkor azt a vállalkozók odaadják, maximum 49%-ig, így a többség még mindig néluk maradhat. Moldován Andrásnak azonban más elképzelései voltak! 25%-ot kért több lépésben, először 12,5%-ot szerezne meg a vállalkozásból, amiért csinál egy vállalatot, ami, ha eléri az 500 milliós árbevételt, azonnal fizet Juditnak 50 millió forintot, cserébe újabb 12,5%-ot kap. Ezen a ponton még a Cápák is összekaptak! Balogh Levente szerint Orbók Ilona ajánlata korrektebb és jobb, javasolja, hogy a vállalkozó azzal éljen. De ez mégis Moldován András üzlete lett, akinek milliárdos tervei vannak Fóliás Jucival.

 

Selyemből szőtt álmok

Egy fiatal házaspár, Lukács-Tóth Boróka és Lukács Asztrik selyemből készült minőségi ágyneműket és éjszakai viseleteket gyártanak és árusítanak. Az egyedi tervezés szavatolja a vevők és a vállalkozók édes álmait. 12 millió forintért érkeztek, hogy a vállalkozás tovább tudjon növekedni, amiért 10%-ot ajánlottak fel. A Cápáknak szimpatikus volt a fiatal pár, de ezt az álmot nem kergették velük, így sorban kiszálltak.

 

Balogh Levente beszállt a használtautó bizniszbe

A Connectini egy, Kálmán Gábor és Horváth Oszkár által megálmodott, eszköz és egy saját fejlesztésű szoftver, ami az autók adás-vételére, a használt autók eladása körüli vitás költségek csökkentésére és rendezésére lett kitalálva. Egy 0-24 órás távmonitoring rendszert fejlesztettek az autókhoz, amit kényelmi funkciókkal egészítettek ki, megkönnyítve az autók vételét-eladását megbízható, könnyen hozzáférhető diagnosztikai adatokkal. A kereskedők szerint ez a vásárló és az eladó érdeke is. A vállalkozók célja, hogy az éves szinten közel 70 millió adás-vételt bonyolító Európai Uniós piacot is meghódítsák és a rengeteg adatból egy mesterséges intelligencia-alapú hiba-előrejelző rendszert építsenek ki. 29%-os tulajdonrészért 60 millió forintot kérnek, az összeg pedig a cég további 8 hónapnyi működését fedezné. Balogh Levente először tett egy félajánlatot, 30 millióért 15%, de mivel nem szálltak vissza a Cápatársai, ugyan fedezeti kitétellel, azaz garantált megtérüléssel, de végül megadta a 60 millió forintot 29%-os üzletrészért, ezzel a vízkirály beszállt a használtautó bizniszbe is.

 

Kádár-kori Disneyland után Dínóparkra gyűjtenek a vállalkozók

A Cápák között történetének eddigi legnagyobb üzleti befektetéséért jött a Budapest Rerto Élményközpont megálmodója, Horváth Ákos és Putz Attila. A vállalkozók a Kádár-korszak után kicsit nagyobbat ugranának vissza az időben: 2,5 milliárd forintot kértek a Cápáktól 49%-os tulajdonrészért cserébe, hogy felépítsék a belvárosi Dínóparkot Budapest szívében.

 

Moldován András: Sose gyertek vissza!

A Budapest Retro Élményközpont vállalkozójából szinte harapófogóval kellett kihúzni a számokat, amitől megszólalt a vészharang a Cápák fejében. Végül csontvázak estek ki a szekrényből, amit Moldován András nem tudott tolerálni.

 

Fóliás Juci panelokat tuningolna a Cápákkal

Zsámboki Juditot sokan Fóliás Juciként ismerik a socail médiában. Férjével egy garázsból indították el családi vállalkozásukat, négy gyermekük mellett. A fóliás biznisz lényege, hogy szakik nélkül is szépíthetjük, felújíthatjuk otthonunkat. A vállalkozás fejlesztéséhez most 50 millió forintot kért a Cápéktól 8%-os tulajdonrészért.

 

Fóliás Jucit nehéz helyzetbe hozták a Cápák

Orbók Ilona volt az első, aki rendhagyó ajánlatot tett Fóliás Jucinak, majd Moldován András is közbelépett. Az ő befektetési ajánlatához sem volt még hasonló a Cápák között műsorában, így nemcsak a vállalkozót, de Balogh Leventét is meglepték cápatársai. Az ásványvízkirály próbálta befolyásolni Zsámboki Judit döntését, aki végül a saját megérzésére hallgatott.

 

Divatbemutatóval készültek az Infinite Blush vállalkozói a Cápáknak

Lukács-Tóth Boróka és Lukács Asztrik 8 éve alkotnak egy párt és már 2 éve házasok. Kapcsolatukat nemcsak a hitvesi esküjük, hanem közös vállalkozásuk is erősíti, amit most a Cápáknak is bemutattak. Minőségi selyem ágyneműt és éjszakai viseletet gyártanak Magyarországon, melyet a vásárlók a webshopon egy egyedik tervezési folyamaton keresztül tudnak megrendelni. Vállalkozásuk fejlesztéséhez most 12 millió forintot kértek 10% tulajdonrészért cserébe.

 

Moldován András az Infinite Blush vállalkozóinak ítélte „Az év legjobb párosa” címet

A Cápák látnak potenciált a Lukács házaspár vállalkozásában, de a jelenlegi feltételek mellett nem tudtak beszállni az Infinite Blush-ba. Orbók Ilona azonban nem értett teljes mértékben egyet a befektetőkkel.

 

A Connectini költségcsökkentő megoldást kínál a használt autók adásvételi és üzemeltetési problémáira

Kálmán Gábor, villamosmérnök és Horváth Oszkár, közgazdász és programozó legújabb termékükkel érkeztek a Cápák elé. A Connectini vállalkozóinak az a célja, hogy találmányukkal csökkentsék a használt autók fenntartási és javítási költségeit, és hogy egy adásvétel utáni vitás helyzetben a fizetési kötelezettség ne a vétlen félre háruljon. A termék értékesítésének felépítéséhez most 60 millió forintra lenne szükségük 29%-os tulajdonrészért cserébe.

 

Balogh Levente olyan üzletbe fektet, ami barátai problémáját is megoldaná

A Cápák nem értettek egyet a Connectini termékével kapcsolatban. Balogh Levente először tett egy fél ajánlatot a vállalkozóknak, arra várva, hogy valamelyik cápatársa is ráharap a lehetőségre, végül azonban egyedül vitte az üzletet, egy elég komoly kikötéssel.

 

SOCIAL MEDIA