La Liga: az Atlético nyerte a madridi derbit

Tejszínhub

A spanyol bajnokság 6. fordulója előtt úgy tűnt, a vendég Real Madridnak áll a zászló a fővárosi ragadón. A blancók zsinórban öt meccset nyerve vezették a tabellát, míg a hazaiaknak már egy vereség és egy döntetlen is becsúszott. De vasárnap este mindkét csapatnál nagyot fordult a világ. 

 

Az Atlético már a 4. percben vezetést szerzett Morata fejesgóljával, Griezmann pedig a 18. percben bebólintotta a másodikat. A 35. percben Kroos még szép lövéssel szépített, de a szünetig már nem változott az eredmény. A vendégek nyilván bíztak az egyenlítésben, de második félidő elején Morata gyorsan szertefoszlatta egykori csapat reményeit, már a 46. percben befejelte a harmadikat.

A hátralévő időben gyors iram és időnként szép megoldások szórakoztatták a nézőket, de az eredmény már nem módosult. Az Atleti kis híján megszerezte a negyediket is – talán nem is kell mondani,hogy fejelből – de a kapufa segített a vendégeken.

Az eddig száz százalékos Real Madrid tehát elveszette a veretlenségét, a tabella élén két katalán csapat áll 16-16 ponttal. A Barcelona első helye nem nagy meglepetés, de a Girona a dobogó második fokán elég szokatlan látvány. Majd kiderül, hogy bírja a folytatást a szimpatikus kiscsapat.

Hétközi forduló jön, kedden a Barcelona Mallorcára utazik, szerdán a Real Madrid a Las Palmast fogadja, a Girona pedig a Villarrealhoz megy.

 

SOCIAL MEDIA