Bridgestone gumikkal kerül forgalomba a Ferrari Portofino

Hírek

A Bridgestone szállíthatja a defekttűrő abroncsokat a Ferrari új, 2+2 üléses, 600 lóerős, lenyitható tetejű Ferrari Portofino sportkocsijához. A Potenza S007 defekttűrő abroncsokat a Ferrari maranellói gyárában szerelik a sportautóra 245/35ZRF20 (91Y) és 285/35ZRF20 (100Y) méretben.

A Bridgestone az ultranagy teljesítményű, defekttűrő Potenza S007 abroncs tervezése során olyan innovatív alapanyagokat és gyártástechnológiákat használt, amelyek a Portofino sportos viselkedésének megfelelően jól tűrik a kanyarokban ható nagyobb G-erőket, és nagy sebességnél is tartósak. Az aszimmetrikus mintázat, a széles külső váll és az extra merev blokkok javítják a kormányzás pontosságát és nagyobb tapadást biztosítanak száraz felületen. Az abroncson végigfutó, széles és mély vízelvezető árkok pedig kiváló tapadást biztosítanak nedves útfelületen is. A Bridgestone defekttűrő technológiájának köszönhetően a vezető defekt esetén is meg tudja őrizni uralmát a jármű felett, és akár további 80 kilométert is megtehet, legfeljebb 80 km/óra sebességgel.

„A Ferrari Portofino a sportosság és kényelem tökéletes kombinációját nyújtja, ami komoly kihívás elé állítja a gumiabroncsgyártókat. A Bridgestone számára megtiszteltetés, hogy ez a rendkívüli sportautó a Bridgestone Japánban kifejlesztett, tesztelt és gyártott defekttűrő abroncsainak új generációjával kerül forgalomba” – mondta Christophe de Valroger, a Bridgestone EMEA gyári szerelés üzletágának felelős alelnöke.

A Bridgestone 1990 – a Ferrari 348 megjelenése – óta fejleszt és szállít abroncsokat a maranellói Ferrari gyár számára. A nyolchengeres 488 GTB és a Spider sportautók opcionálisan rendelhető Potenza S007 abroncsokkal kerülnek ki a gyárból. 1999 és 2010 között a Scuderia Ferrari Formula 1 csapat Potenza F1 abroncsokkal versenyzett – ebben az időszakban az istálló a Formula 1 konstruktőri világbajnokságot nyolcszor nyerte meg, és hétszer állhatott Ferrari pilóta a világbajnoki dobogó legfelső fokára.

SOCIAL MEDIA